POSOF TEKSTİL POSOF A CAN KATTI

0
485

POSOF TEKSTİL POSOF A CAN KATTI
Halil İbrahim ATAMAN-POSOF
Posof Belediyesi tarafından yaptırılan POSOF TEKSTİL ATÖLYESİ Posof a hareketlilik katıyor.
Atölye nin işletme yetkisini alan ve Posof a ayrı bir can katan ÖMER UÇAR ise ayrı bir sevgi örneğini sergiledi. Yaklaşık 100 yıl önce Posof un AŞIK ZÜLALİ köyünden Ardahan ın SARZEP KÖYÜNE GÖÇ EDEN Ömer UÇAR ın babası devamlı POSOF tan bahsettiği için oğlu Ömer UÇAR da bu sevgiden dolayı hep Posof u yad etti ancak İstanbul da iş adamı olduğu için devamlı işini takip ettiğinden dolayı Posof a gelememiş. Ancak Posof Belediyesinin yaptırdığı tekstil atölyesinin işletme yetkisini alarak Posof a döndü.
İşletmeci Ömer UÇAR yaşadıklarını anlatırken üzüntülerini ifade etmek için ”POSOF A GELDİĞİME PİŞMAN ETTİLER” ifadesiyle sıkıntıları nı belirtti. Posof un coğrafi ve tarihi itibarı ile gerçekten çok değerli olduğunu ancak Posofluların kendisine karşı koydukları tavırların kendisini çok üzdüğünü belirtti.
Tekstil atölyesinin 250 personel kapasitesi olduğunu ancak sadece 80 kişinin çalıştığını ve bu çalışanlarının da 60 kişinin Damal ve Hanak ilçelerinden getirildiğini, bunun da servis ücretlerinden dolayı çok masraflı olduğunu belirtti. Atölyenin Posof ta olmasına rağmen sadece 20 kişi olduğu için 2 trilyon liranın cepten destekle çalışmalara devam edildiğini söyledi. İstanbul da ki kazançlarının Posof için harcadıklarını belirtti ama bu desteklere Posofluların ilgisiz kalmasının kendisini pişman ettiğini söyledi.

Önceki İçerikTÜRKİYE KAPI AÇIYOR GÜRCİSTAN KAPATIYOR
Sonraki İçerikPOSOF TA BİR İLK DAHA YAŞANDI
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz