TÜRKİYE KAPI AÇIYOR GÜRCİSTAN KAPATIYOR

0
549

TÜRKİYE KAPI AÇIYOR GÜRCİSTAN KAPATIYOR
Halil İbrahim ATAMAN-POSOF
Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin aldığı karar gereği Türkiye ile Gürcistan arasındaki TÜRKGÖZÜ sınır kapısının açılması Gürcistan tarafından kabul edilmediği için geçişler yapılamıyor.
İki yıldır kapalı olan TÜRKGÖZÜ SINIR KAPISI nın açılması için 2020 Haziran ayının 11 inde karar verilmesine rağmen Gürcistan yeterli sağlık elemanlar olmadığı için kabul etmemiş ve sadece tır ların geçişine izin verilmişti. Yeni alınan karara göre ise 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren tamamen açılmış olmasına rağmen Gürcistan yine izin vermediği için İran dan gelen 6 kişilik aile kabul edilmedi ve SARP sınır kapısına gitmeleri söylendi.
TÜRKGÖZÜ sınır kapısında Türkiye tarafında her türlü hizmetler veriliyor. Sağlık ve güvenlik görevlileri devamlı faaliyet halinde. Sağlık görevlileri şimdilik sadece gelen tır şoförlerinin kontrolünü yaparak geçişleri sağlanıyor. Günlük tır geçişleri ise ortalama yüz tır olduğu belirtildi.
Gürcistan’ın sadece bir kapısı açık. ACARİSTAN özerk Cumhuriyeti baş kenti BATUM da ki SARP sınır kapısından geçilebiliyor.

Önceki İçerikPOSOF BEKLENEN MÜJDEYİ ALDI
Sonraki İçerikPOSOF TEKSTİL POSOF A CAN KATTI
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz