POSOF BEKLENEN MÜJDEYİ ALDI

0
486

POSOF BEKLENEN MÜJDEYİ ALDI
Halil İbrahim ATAMAN-POSOF
Yıllardan beri beklenen müjde Ardahan Milletvekili Prof. Orhan ATALAY tarafından verildi.
Yıllar öncesinden POSOF tan geçen BOTAŞ boru hattı na Posof a doğal gaz verilmedi. Türkiye ye ilk geçiş yeri olan Ardahan ın Posof ilçesi doğal gaz umuduyla beklemesine rağmen nüfusu az diyerek ilgili firmalar kabul etmediği için ümitsizlikle beklendi.
Milletvekili Prof. Orhan ATALAY ın Posof TÜRKGÖZÜ SINIR KAPISI ziyaretinde röportajımda sorunca,” batıda ne varsa Doğu da da o olacaktır” diyerek Posof un da doğal gaza kavuşması için gerekli kararın alındığının müjdesini verdi. ATALAY, Posof tan gidenlerin ata dede yurtlarına tekrar kavuşmaları için gerekenlerin yapılacağını belirtti. Atalay, ata dedelerimiz tüm zorluklara rağmen göğüs gererek buradan kaçmadılar. Bizde bu kaçanların geri gelmeleri için gerekenlerin yapılmasına çalışıyoruz dedi.
Vatandaşlar ise çok memnun olduklarını belirtmelerine rağmen pek te umutlu olmadıklarını belirterek ULGAR DAĞI TÜNELİNİ örnek gösterdiler. Tünelin Temel atma töreninde bulunan Binali YILDIRIM ın sorusu üzerinde tünel açmayı alan firma yetkilisi 1997 Cumhuriyet bayramında geçileceğini belirtmesine rağmen hala bir gelişme olmaması vatandaşı biraz şüphelendiriyor.
Posof Belediye Başkanı Cahit ULGAR ise kararın garanti olduğunu, ancak alt yapı sistemlerinin yetersiz olduğu için biraz zaman alacağını belirtti. Su ve kanalizasyon sistemlerinin tamamen değişeceğini ve bu nedenle biraz zaman alacağını belirtti.

Önceki İçerikUREMA YAYLASINDA HAREKETLİLİK LER BAŞLADI
Sonraki İçerikTÜRKİYE KAPI AÇIYOR GÜRCİSTAN KAPATIYOR
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz