POSOF UN KURTULUŞUNUN 103. YILI KUTLANDI

0
209

POSOF UN KURTULUŞUNUN 103. YILI KUTLANDI
Halil İbrahim ATAMAN-POSOF
Posof un kurtuluşunun 103. Yılı değişik etkinliklerle kutlandı. Bir gün önceden başlayan programda caddeler bayraklarla süslendi ve Cuma namazından önce Kuran okundu, ilahiler söylendi ve mevlit de okunduktan sonra dualar edildi.
Posof un esas kurtuluş tarihi 23 ŞUBAT olmasına rağmen şimdi hava değişimlerinden dolayı 2 MART tarihinde yapılmasına yıllar öncesinden başlandığı için şimdide 2 MART ta kutlanıyor..
Program 2 Mart ta Atatürk anıtına çelenkle konarak başlandı. Çelenkler kaymakamlık, Garnizon komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından konulunca Saygı duruşundan sonra İstiklal marşı okundu ve şehitliğe gidilerek yine saygı duruşu ve Kuran okunarak dualar edildi.
Atatürk caddesinde devam edilen kutlamada yine saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma Belediye Başkanı Cahit ULGAR tarafından yapıldı.
Posof Âşık Sabit MÜDANİ Anadolu imam hatip lisesi, Posof çok programlı Anadolu lisesi, Halitpaşa yatılı bölge ortaokulu ve ilkokulu öğrencileri tarafından şiirler okundu. Posof lu yerel şairler tarafından da şiirler okunduktan sonra Çağlayan SUCU tarafından müzik dinletisi yapıldı.
Öğrencilerin folklor gösterilerinden sonra Posof un kurtuluşu ile ilgili resin, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödülleri verilerek program sona erdi.

Önceki İçerikPOSOF UN KURTULUŞUNUN 103. YILI KUTLANDI
Sonraki İçerikİSTİKLAL MARŞININ KABULÜNĞÜN 103. YILI POSOF TA DA ANILDI.
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz