POSOF DA ŞEHİT VE GAZİLERİNİ UNUTMADI

0
600

POSOF DA ŞEHİT VE GAZİLERİNİ UNUTMADI

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Posof Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA, DEMOKRASXİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ Posof ta da kutlandı.

Posof da 14 Temmuz akşamından itibaren tüm caddeler, özel iş yerleri Türk bayraklarıyla süslendi. Cuma günü ise tüm camilerde mevlit okundu, ilahiler söylendi ve tüm Şehit ve Gaziler için okunan hatim duası yapıldı.

Cuma namazından sonra Hükümet konağı önünden Kaymakam, Garnizon komutanı, Belediye başkanı, Kurum müdürleri, sivil toplum temsilcileri ile şehit yakınları ve gazilerin katılımlarıyla Posof şehitliğine yürüyüş yapıldı. Posof şehitliğinde kuran okundu ve dua edildi.

Cuma günü öğlenden sonra Gençlik ve spor müdürlüğü, ilçe milli eğitim müdürlüğü ve ilçe müftülüğü tarafından çok programlı Anadolu lisesi halı sahasında minikler futbol turnuvası yapıldı.

Şehit aileleri ve gaziler ziyaret edildi. Akşam namazından sonra Alpaslan caddesinde düzenlenen kutlama törenine çok sayıda vatandaşlar katıldılar. Saygı duruşu ve okunan İstiklal marşından sonra sunuculuğunu Posof merkez camii imam hatibi Yaşar MERT hocanın yaptığı program ilçe merkez camii müezzini Talat aydın hocanın okuduğu kuranı kerim okundu ve ilçe vaizi Turan Çiftçi tarafından yapılan duaya katılan lar da katılarak şehitlerin ruhuna gönderildi.

İlk konuşmayı Posof Belediye Başkanı Cahit ULGAR yaparak tarihten örnekler verilerek Türk milletinin asla pes etmediğini belirtti. İlçe Kaymakamı Ahmed ÇELİK konuşmasında milletin gösterdiği vatan sevdası birlik ve beraberliklerin önemi anlatılarak yapılan başarıları anlattı. Öğrenciler tarafından okunan şiirlerden sonra minikler turnuvasında dereceye giren öğrencilere kupaları verildi. Sine vizyon gösterisiyle 15 Temmuz da yaşananlar gösterildi ve demokrasi nöbeti başlatılarak salalar okunmaya başladı.

Önceki İçerikPOSOF TA DA HASRET BİTTİ
Sonraki İçerikPOSOF 12. ÂŞIKLAR VE TÜRFKÜ ŞÖLENİ YAPILDI
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz