POSOF 12. ÂŞIKLAR VE TÜRFKÜ ŞÖLENİ YAPILDI

0
350

POSOF 12. ÂŞIKLAR VE TÜRFKÜ ŞÖLENİ YAPILDI

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Posof belediyesi tarafından düzenlenen ancak Pandemi nedeniyle iki yıldır yapılamayan Âşıklar ve Türkü Şöleninin 12. Cisi yapıldı.

Cuma günü ikindi namazından sonra başlayan program da aşıklar ve vatandaşlar Posof şehitliğine kadar yürüdüler ve okuna Kuran dan sonra dua edilerek şehitlikten çıkıldı.

Posof ilk okulu önünde başlayan programda aşıklar atışmalar yaparken Posof lu eski aşıklardan Efkari, Üzeyir, Zülali, Müdami, Cafer cevheri ve diğer aşıkları da unutmadılar.

Türkiye ve Azerbaycan dan gelen aşıklarla beraber 10 aşık programa katılarak aşıklık geleneğini yaşattılar. Posof lu Aşık Müdami nin oğlu Aşık Hikmet Arifi ATAMAN rahatsızlığından dolayı programa seyirci olarak katıldı. Müdami nin diğer aşık oğlu Halil İbrahim ATAMAN da babasının şiirlerinden okudu.

İkinci günü ise mesire alanında başlayan programa katılan vatandaşların sayısı binleri geçti. Bursa, İstanbul ve Kocaeli’nden otobüslerle gelen Posoflular ise ayrı bir canlılık kattılar.

Ardahan Valisi Hüseyin ÖNER, Posof kaymakamı Ahmed ÇELİK, Posof Belediye Başkanı Cahit ULGAR la beraber Bursa dan gelen belediye başkanları ve dernek yöneticileriyle beraber Ardahan milletvekili Orhan ATALAY da programa renk kattılar.

Saygı duruşu ve okunan İstiklal marşından sonra Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapılarak kültüre sahip çıkılmasının önemi anlatıldı.

Aşıların atışmalarından başka halk türküleri okundu ve halaylar çekildi. Yüzlerce seyircinin katıldığı halaylara vali, milletvekili ve belediye başkanları da katıldılar. Posof ta gelenek haline gelen deve oyunundan sonra Kafkas halk oyunları ekibi gösterileriyle ayrı bir canlılık kattılar.

Önceki İçerikPOSOF DA ŞEHİT VE GAZİLERİNİ UNUTMADI
Sonraki İçerikYAZ KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİNE PİKNİK ZİYAFETİ
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz