POSOF A ENDEMİK BAHÇE YAPILACAK

1
275

arazi

POSOF A ENDEMİK BAHÇE YAPILACAK

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Turunç gillerin haricinde her türlü meyvenin yetiştiği Posof ta sürekli göçlerden dolayı mevcut meyve bahçeleri de ağaçlar bakımsızlıktan kuruduğu için verimsiz hale düştü.

Gürcistan sınırında ki YURTBEKLER köyünde bulunan BEYLİK BAHÇESİ olarak bilinen 100 dönümlük arazi Posof belediyesi tarafından tahsis edilerek yeni bir proje ile endemik meyveler bahçesi olarak ağaçlandırılacaktır.

Konuyla yakından ilgilenen Ardahan Valisi Ahmet DENİZ uzman ekibiyle beraber, Posof kaymakamı ve Belediye Başkanı da ilden gelen ekip ile Yurtbekler köyüne giderek bahçenin yeri incelendi. Yanından Posof çayının geçtiği ve hidro elektrik santralinin de bulunduğu 100 dönümlük arazı incelendi. Vali Deniz, bahçenin en kısa zamanda yapılması için çalışılacağını belirterek Posof ta ki bitkiler ve meyvelerin değerlendirileceğini belirtti. Belediye Başkanı Cahit Ulgar ised atıl vaziyette bulunan arazinin verimli hale getirileceğini, aynı zamanda bu çalışmanın Yurtbekler köyü için de ayrı bir kazanç alanı olacağını belirtti.

vali ve ekibiaraziden bir bölüm

Önceki İçerikVALİ POSOF A SEVİNÇ VE MUTLULUK YAĞDIRDI
Sonraki İçerikPOSOF TA ÇANAKKALE COŞKUSU DEVAM EDİYOR
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

1 Yorum

  1. ankarada yaşayan bir uzmanlık alanı bahçe bitkileri olan posoflu (şuvaskal) bir ziraat mühendisi olarak henüz taslak halde olan bazı projelerim var ancak atamalarda posof için bahçe bitkileri mezunu alınmadığından gelemedim oraya Çok büyük zirai hazinemiz var posofumuzda sadece bulunmayı bekliyor ilgili yetkili kim varsa kime ulaşabilirsem yardım etmek için elimden geleni yaparım. Saygılarımla…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz