AHISKA DA MUTLU GÜN

0
307

GELİNLE DAMAT OYNARKEN

AHISKA DA MUTLU BİR GÜN

Halil İbrahim ATAMAN-GÜRCİSTAN

Gürcistan ın AHISKA vilayetinde mutlu bir gün yaşandı.

Stalin in emri ile 1944 yılında Ahıska dan sürgün edilen Ahıska Türklerinin tek umudu ATAYURT dedikleri Ahıska ya dönmek ti. Sürgün hayatını yaşayan Mustafa ARİFOV un vasiyeti üzerine oğlu ziraat mühendisi Abamüslim ARİFOV babasının vasiyetini tutarak 2007 yılında Ahıska ya gelerek ev alıp ata yurduna yerleşti.

Ziraat mühendisi olmasına rağmen iş imkanı olmadığı için değişik işlerde çalışarak geçimlerini sağladığı ailesine bir kişi daha katıldı.

Abamüslim ARİFOV oğlu Yaşar ı evlendirerek mutluluklarını artırdılar. Yine Ahıska Türklerinden olan gelini Songül hanımı RUSYA dan aldılar.

Rusya dan Ahıska ya gelin olarak getirilen SONGÜL hanımın düğünü Ahıska geleneklerine uygun olarak yapıldı. Düğün salonunda yapılan törene Ahıska dan başka Azerbaycan,Ukrayna, Kazakistan ve Türkiye den de katılanlar oldu. Hatta Ahıska dan Papaz dahi katıldı.

Davul, zurna eşliğinde düğün salonuna gelen gelin ve damat salonda kilerin oyunlarıyla karşılaştılar. Yemek masalarının düzeni ise hanımlara ayrı erkeklere ayrı masalar kuruldu ve yiyeceklerle donatıldı. Davetlilerin bazıları Ahıska Türküleriyle oynarlarken bazıları da yemeklerini yediler. Toy babası Abamüslim ARİFOV da sunuculuğunu yaparak gelen misafirlere hitaplarda bulundu ve başka ülkelerden gelenlere de söz hakkı verdi. Düğünde dikkat çeken ise gelin hanımın eski adetlerden olan TEMENNA alması gözlerden kaçmadı.

ERKEKLERİN MASASIResim 015

PAPAZIN KONUŞMASIHAZIRLANAN MASALAR

Önceki İçerikDOLU BU DEFA ARAÇLARI VURDU
Sonraki İçerikBU YIL POSOF TA BAYRAM BAŞKA OLDU
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz