POSOF ULGAR DAĞI TÜNELİ AÇILMAYA BAŞLANDI

2
867

POSOF ULGAR DAĞI TÜNELİ AÇILMAYA BAŞLANDI
Halil İbrahim ATAMAN-POSOF
Yıllar öncesinden başlanan 2550 rakımlı ULGAR DAĞI tüneli çalışmalarına tekrar başlandı.
Yıllar öncesinden temeli atılan tünelin ihalesini alan firma açılış töreninde Bakan Binali YILDIRIM ın sorusu üzerine 2019 yılı Cumhuriyet bayramında geçişe açılacağını söylemesine rağmen hala tamamlanmadı.
Sorumlu firmanın açıklamasına göre ödenmesi gereken paraları alamadıkları için çalışmaları durdurduklarını belirtti.
Tüneli kontrol için Tünel yerini ziyaret eden Ardahan milletvekili Orhan ATALAY ve Belediye başkanı Cahit ULGAR la beraber meclis üyeleri de vatandaşlarla beraber yapılan çalışmaları izlediler.
Gidiş gelişli olarak açılmasına başlanan tünel geç kalındığı için şimdi sadece tek yönlü olarak açılmasına devam ediliyor. Dış betonlarla beraber 500 m. İlerlenen tünelin en kısa zamanda tamamlanmasının sağlanacağı müjdesi de verildi. Konu ile ilgili milletvekili ise şöyle dedi. Ardahan la Posof arasındaki yolun da tamamlanması için yol çalışmalarının da yapıldığı için iç bölümden 150m. Açıldığını belirtti.

Önceki İçerikPOSOF TÜRKGÖZÜ SINIR KAPISI YENİDEN YAPILIYOR
Sonraki İçerikEYLÜL AYI POSOF A KAR GETİRDİ
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

2 YORUMLAR

  1. ne bitmez bir tünelmiş.80 yıl önce açılmalıydı..hukumetler posofu unutmuştu.eskiden 8 ay ULGAR yolu kapalı olurdu..bu yüzden posof gelişemedi.mahrumiyet yaşandı.elektrik yok gazte yok. yok yok.yoklar ilçesiydi.şimdi şimdi normale yaklaşıyor.devletten beklenen destekler yetersiz tünel açıl artık

  2. yetkililer ulgar tünelinin önemini anlamamakta çok inatçılar.tırlar devrilsinmi?.insanlar ölsünmü?ticaret olmasınmı?…yörenin talebi olmasa dahi devlet tüneli 50 yıl önce yapmalıydı.yetkililer tüneli açmamakla ne demek istiyor..ciddi hiç bir sebep yakken

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz