POSOF TA TERÖRE KARŞI EYLEMLER DEVAM EDİYOR

0
141

Resim 004

POSOF TA TERÖRE KARŞI EYLEMLER DEVAM EDİYOR

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Serhat ilçe Posof ta teröre karşı eylemler devam ediyor. Bilhassa FETÖ terör örgütünün eylemlerine karşı birlik olan Müslüman halkın tepkisine tamamen katılanların birlik ve beraberliği için Posof ta aylardan beri okunan Kuran ve mevlitler ile Şehit ve Gazilere dualar edilmeye devam ederken terörün yıl dönümü münasebetiyle tepkiler daha da yoğunlaştı.

İlçe de ki tüm yetkili kurumların da katıldığı yürüyüş, minikler, gençler ve büyükler arasında koşu yarışmasıyla başladı. Türkgözü sınır kapısı yolunda olan KIRMIZI TOPRAK mevkiinde başlayan koşu ve yürüyüşte metre karelerce büyük Türk Bayrağı da Kaymakam, Belediye Başkanı, Garnizon komutanı ve diğer mülki idare amirleri ile vatandaşlar da taşıdılar. Kadın, erkek ve çocukların da katıldığı yürüyüş eski Rabat tan geçilerek Hükümet konağı önünde sona erdi.

Yürüyüş sonunda Garnizon komutanının yaptığı konuşmadan sonra bayrak katlanarak toplandı. Geceleri ise akşam namazı ie Yatsı namazı arasında yine Kuran ve mevlit okunarak dualar edilmeye devam ediliyor.

Akşam namazı ile yatsı namazı arasında merkez camiinde okunan Kuran ve mevlit ten sonra yapılan dualara amin denildi. Gece ya katılanların çoğunlukta olmasının bir sebebi de Posof dışında olan Posofluların da gelerek katılması ve hatta hanımların kucaklarında çocuklarıyla katılmaları ise geceye ayrı bir değişiklik kattı.

Yatsı namazından sonra ise İlçe kaymakamı ve Belediye Başkanı ile diğer tüm kurum ve kuruluşların katıldığı yürüyüşle Posof bir başka diriliş gösterdi.

Posof İlkokulu önünde ki alanda biten yürüyüşten sonra gece ile ilgili Cumhur Başkanının yaptığı konuşma canlı olarak izletildi.

Gece toplantısı saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra Kuran tilavetiyle başladı. Sinevizyon gösterilerinden sonra Belediye Başkanı Cahit ULGAR ve kaymakam Enver YILMAZ da günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmaları yaptılar. Şiirler okundu ve gece saat 24 ten sonra salalar okunmaya başlandı.

Resim 045Resim 052

Resim 063Resim 054

Önceki İçerikPOSOF ŞEHİTLERİ UNUTMUYOR
Sonraki İçerikYENİ VALİ POSOF U ÇOK BEYENDİ
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz