POSOF TA BİR İLK DAHA YAŞANDI

1
3601

POSOF TA BİR İLK DAHA YAŞANDI
Halil İbrahim ATAMAN-POSOF
Serhat ilçe POSOF bir ilkle daha tanıştı. Uzun zamandır sadece geceleri serpinti şekilde yağan yağmur dan başka normal yağmur yağmadığı için kuraklık yaşandığından hayvanların otlakları dahi kurumak üzere olduğundan yağmur duasıyla kurbanlar kesilerek dualar edildi.
Posof ta yaşanan ilk ise yağmur duansın şekli oldu. Merkez camiinde kılınan öğlen namazından sonra ilçe Müftüsü Osman GÜL imamlığında iki rekât daha cemaatle namaz kılındı ve tekbirlerle Müftü hutbe okumak için minbere çıktı. Yağmur yağmamasının sebeplerinden örnekler vererek Peygamber efendimizin hayatından ve yaşanan sünnetlerden örnekler vererek cemaate bilgiler sundu.
Okunan hutbeden sonra getirilen tekbirlerle beraber dualar yapıldı. Cemaat camiden çıktıktan sonra cami yanındaki tarihi mezarlık yanında tekrar saf tutularak müftü eşliğinde dualar edildi. Ancak dua edilmeden önce müftünün talimatıyla Peygamber efendimizin sünneti seniyesi diye cemaatin ceketlerini ters giymeler belirtildi ve cemaat ceketlerini çıkararak ters giydiler ve eller de ters çevrilerek dua edildi ve sonunda da tekbirlerle beraber kurbanlar kesildi. Kesilen kurbanların da ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını belirtildi.

Önceki İçerikPOSOF TEKSTİL POSOF A CAN KATTI
Sonraki İçerikPOSOF TA DA LGS HEYECANI YAŞANDI
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

1 Yorum

  1. posof nadide özellikleri olan güzel ilçelerden biri..insanların merhameti,içtenliği,vefası ,sevgisi,doğruluğunu -tanıyanlar-anlamıştır..el değmemiş doğal güzellikleri,tabiatın bütün renkleri ilçenin tanıtımına katkı sağlamıştır.1068 de alaslan,1555 de kanuni, 1921 de halitpaşa bölgeyi kurtarırken de sanırım değişmemiş..Çeşitli(balık,bitki,muhtelif hayvanlar,arıcılık,doğal meyva-elma-,peynir,bal,arı,camıleri,göllleri kuşları,yemekleri-hıngal.fetir.bişi.katmer.sinor.cncarçorbası.el sanatları,kemer biçak vs-mesire yerleri halk oyuınları.yaylaları,güzel köyleri,sınır kapısı,yaz/kış güzellikleri,soğuk suları,.aşıklık -zülali müdami gelenekleri..vs..görülmeye tadmeye yaşamaya değer özelliklerindendir.hükumetler burayı unutmuş olsa da bilenler unutmuyor,ayrılanlar özlüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz