POSOF 95. KURTULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

0
182

PROTOKOL

POSOF 95. KURTULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Posof un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yılı bu yıl daha değişik kutlandı.

Bir gün öncesinden başlayan kutlama etkinlikleri merkez camiinde okunan Kuran ve mevlit ten sonra  dualarla başladı.

Kurtuluş töreni ise hükümet konağı önünde yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal marşının ardından kayabaşı şehitliğine gidildi. Yapılan saygı duruşu ve saygı atışından sonra ilçe müftüsünün okuduğu kuran ve yapılan dua ile devam etti.

Şehitlikte ki dualardan sonra tören alanına geçildi. Yine saygı duruşu ve okunan İstiklal marşından sonra İlçe kaymakamı, Garnizon komutanı ve Belediye başkanı törene katıanların bayramını kutladılar.

Konuşmalara başladığında ise İlçe kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu bağımsızlığın önemi ve kurtuluş hakkında tarihten örnekler vererek konuşmasını tamamladı. İlçe belediye Başkanı Cahit Ulgar ise Posof un kurtuluşunu tarihi ile anlattı.

Öğrenciler, asker ve Posof lu aşıklar tarafından okunan şiirlerden söna okullar arsında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kutlamalara Posof genelinde ki resmi ve özel kuruluşların ardından Ardahan il Belediye başkanı FARUK köksoy VE İL MÜFTÜSÜ AYTEKİN Yılmaz ve Damal ilçe Müftüsü Turgut TOPALOĞLU ve Posof Yüksek Okul Müdürü Cemalettin AYVAZOĞLU da törende bulundular.

CAMİDECAMİDE DUA

SAYGI DURUŞUŞEHİTLİKTE

ŞEHİTLİKTE DUATÖREN ALANINDAN

Önceki İçerikSEVMEK VE SEVİLMEK
Sonraki İçerikANNE BABA HAKKI VE AİLE İLE İLGİLİ KONFERANS İLGİ İLE TAKİP EDİLDİ
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz