ACARİSTAN BİR İLİM ADAMINI KAYBETTİ

0
243

EVDE Kİ FERYATLAR

ACARİSTAN BİR İLİM ADAMINI KAYBETTİ

Halil İbrahim ATAMAN-GÜRCİSTAN(ÖZELHABER)

Gürcistan a bağlı Özerk ACARİSTAN cumhuriyeti HULO ilçesi TİHİLVANA köyünde yaşayan araştırmacı, yazar Binali BOLKVADZE vefat etti.

Öğretmen ve araştırmacı olan Binali Bolkvadze evli ve 10 çocuk babasıydı. 10 Çocuğunu da okutan Binali öğretmenliği dışında hayatını araştırmalara vererek bulunduğu köyde müze kurdu. Genellikle tarih araştırmacısı olan Binali Profesör SERGO ile Türkiye de de araştırmalarda bulunurken Posof a da geldiler.

Acaristan ziyaretimizde evinde misafir olduğumuz Binali o sıra bizlere ACARA HIRVAT kalesinde kafası kesilen ve kafasının Türkiye ye götürülen Selim paşa nın kafasının nerede olduğunu öğrenmek istediğini belirtti. Ne var ki bu isteğini öğrenemeden vefat etti.

Biz Acaristandan döndükten beş gün sonra kalp krizinden gece vefat etti. Cenazesine ACARA bölgesinden yüzlerce Müslüman katıldı. Başkentleri BATUM ve tüm şehirlerden cenazeye gelenler Binali yi hep hayırla yad ettiler. Araştırmaları beraber yaptığı Profesör Sergo, bir evin büyüyü öldüğü zaman ev sahipsiz kaldığı gibi şimdi de Avaristan sahipsiz kaldı diye değerlendirdi.    Cenazesine gelen 10 çocuğu ve yakınları cenaze başında feryat ederlerken Erkekler de dışarıda defin zamanını beklediler.

TİHİLVANA köyünde kılınan öğlen namazından sonra evinden alınan Binali nin cenazesi kabristana götürülmeden onu tanıyan üst yöneticiler onun hakkında ki düşüncelerini paylaştılar.

Tihilvana köyü camisinin önünde kılınan cenaze namazının ardından caminin yanında ki kabristana defnedildi.  Merhuma Allahtan Rahmet diliyor, kederli ailesine da sabırlar niyaz ediyoruz.

NOT: BU BENİM ACARİSTANDA KALAN TEYZEMİN DAMADIDIR.

MUSALLA DA DUA

 

Önceki İçerikPOSOF TA KAYBOLAN GELENEKLER ARAŞTIRILIYOR
Sonraki İçerikPOSOF TA GÜZ GÜZELLİĞİ
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz