POSOF TA KAYBOLAN GELENEKLER ARAŞTIRILIYOR

0
225

ARAŞTIRMACILARLA

POSOF TA KAYBOLAN GELENEKLER ARAŞTIRILIYOR

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Teknolojinin yok ettiği kültür ve yöresel gelenekler Ardahan il Kültür Müdürlüğü tarafından incelenmeye başlandı.

Posof ilçesine gelen Ardahan il Kültür Müdür vekili Efsal ALANTAŞ ve beraberinde ki heyet Posof halk eğitimi binasında toplantı yaptılar.

Posof geleneklerinde ki yöresel yemekler, hanımların el işleri, erkeklerin sanat ve el işleriyle beraber âşıklık gelenekleri de işlenen konular arasında oldu.

Tamamen değiştirilen halk oyunları ve davul, zurna havalarından örnekler alındıktan sonra Âşıklık geleneği en geniş şekilde anlatıldı.

Posof geçmiş tarihinden beri âşıklar diyarı olmasına rağmen şimdi ise tamamen yok olmuş durumda. Posofun yetiştirdiği ünlü âşıklardan Posof lu Âşık sabit Müdami ATAMAN ın oğulları emekli öğretmen Zeynel Abit Ataman, Hikmet arif Ataman ve küçük oğlu Halil İbrahim Ataman Aşıklık geleneğinin önemini ve şimdiki durumunu anlatarak bilgiler verdiler. Yine Aşıklık geleneği ile ilgili çalışmaları olan Hükümdar Ricaloğlu da Posof ta yetişmiş aşıkları anlattı.

Aşıklık geleneğini yaşatmaya çalışan Aşık Müdami nin küçük oğlu Halil İbrahim ATAMAN babasının eserlerinden örnekler vererek yok olan Aşık havaları konusunda örnekler verdi.

Ardahan dan gelen ekip tüm konuşmaları ve gösterileri kayda alarak bu geleneklerin yok olmaması için gerekenlerin yapılacağını belirttiler.

BAYANLARDAVULZURNA

MAHALLİ EKMEKLERsalon tam

Önceki İçerikPOSOF TA SEÇİM SONUÇLARI AKP DEDİ
Sonraki İçerikACARİSTAN BİR İLİM ADAMINI KAYBETTİ
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz