VATAN SEVGİSİ BU İŞTE

1
559

VATAN SEVGİSİ BU İŞTE

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

1944 yılında Stalin tarafından sürgün edilen AHISKA TÜRKLERİ vatan sevgisi ile kıvranırken bazılarının vatanına gelip hasret giderdikleri biliniyor. İşte buna bir örnek.

Babası GALİP 4 yaşında iken KAZAKİSTAN a sürgün gitti. Annesi ASİYE o zaman 3 YAŞINDAYMIŞ. Kazakistan da büyüyen Galip ve Asiye evlendikten sonra olan çocuklarına yaşadıkları bu zulmü anlatmışlar.

Galip beyin oğlu olunca onun adını da CASİM koymuşlar. Casim büyünce Polis oluyor ve NUR hanımla evleniyor. Emekli oluca da Antalya ya gelerek yerleşiyor. Çocukları olunca onları Türk okullarında okutma şansını buluyor. Kızı ZAİDA üniversite de Türk çe öğretmenliği okuyarak öğretmen olunca da tayınını Ardahan ın POSOF ilçesine yaptırıyor.

POSOF AŞIK SABİT MÜDAMİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ nde göreve başladı. Antalya da ki babası Casim GALİP ve annesi Nur Posof a kızının yanına geldiler. Benimle irtibata geçen bu aile atalarının sürgün edildiği Ahıska nın HERTUZ köyüne gitmek istediklerini isteyince Ahıska da imamlık görevi yapan ŞEVKET DİVALİDZE yardımı ile sürgün edildikleri köye götürdüm.

Köyde ilk önce toprağı ve taşları öperek hasret gidermeye çalıştı. Köyde ki evleri virane olmuş ama bir okul yapılmış. Casım okul önünde ki çeşmeden abdest alarak şükür namazı kıldı ve dualar etti. Benim de şahit olduğum bu olay bana işte VATAN SEVGİSİ BU dedim.

 

Önceki İçerikPOSOF MESLEK YÜKSEK OKULUNDAN İLKLER DEVAM EDİYOR
Sonraki İçerikATATÜRK VEFATININ 85. YILINDA POSOF TA DA ANILDI
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

1 Yorum

  1. Evet çok duygulu anlardı o anlar.Son bir kac yıldır vatan sevgisinden ancak vatanı ziyaret edebiliyorlar.Birde vatan aşkıyle vatanda yasayabilseler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz