ULGAR DAĞI TÜNELİ DEVAM EDİYOR

0
444


ULGAR DAĞI TÜNELİ DEVAM EDİYOR
Halil İbrahim ATAMAN-POSOF
Kafkaslara açılan Posof karayolunun daha da sağlıklı olması için 2017 baharında temeli atılan POSOF ULGARDAĞI TÜNELİ çalışmaları devam ediyor.
2550 rakımlı Ulgar dağının altından geçecek olan tünel Damal ilçesinden başlıyor. Geliş ve gidiş olmak üzere iki yerden açılan tünelin her bölümü 4500 m. Tünel açma temel atma töreninde Bakan Binali YILDIRIM ilgili firmaya hedeflenen geçiş tarihini sorunca ilgili firma sorumlusu da 2019 CUMHURİYET BAYRAMINDA geçileceğini söyledi. Ancak para sıkıntısından dolayı hedeflenen tarihe ulaşılamadı.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan firma yetkilisi 625 m. İlerlendiğini ve 125 elemanla çalışmaların devam ettiğini belirtti. Posof Belediye başkanı Cahit ULGAR ise açıklamasında ülkemizin ekonomik krizle burun buruna geldiğini, terörün yok edilmesi için çalışıldığını, süper güçlerinde desteklerini daralttığı içine Suriye krizi de girince çalışmalar azaldı. Devletimiz bütün bu propagandalardan kurtularak böyle ağır projelere hükümetimiz gereken desteği veriyor. Bizim umudumuz şudur ki, daha güçlü bir sermaye aktarımı ile bu projenin tamamlanmasını bekliyoruz. Dedi.
Firma yetkilisi ise eğer gerekli ödenekler yapılırsa 2020 yılı sonunda açılacağını belirterek şimdiki çalışmaların kendi bütçelerinden harcandığını belirtti.


Önceki İçerikSILA AŞKI MÜZE AÇTIRDI
Sonraki İçerikCUMHURİYET BAYRAMI COŞKU İLE KUTLANDI
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz