TÜRKİYE DE Kİ AHISKA LI ÖĞRENCİLER SEYDİKEMER DE TOPLANDILAR

0
79

SEYDİKEMER KAYMAKAMLIK (30)

 

TÜRKİYE DE Kİ AHISKA LI ÖĞRENCİLER SEYDİKEMER DE TOPLANDILAR

 

Halil İbrahim ATAMAN

Sovyetlerin lideri Stalin tarafından 1944 yılında Ahıska dan sürgün edilen ve yıllarca komünizm yönetiminde yaşayan Ahıska Türkleri, komünizm dağıldıktan sonra Bazı aileler Türkiye ye geldiler.

Aileleri ile beraber Türkiye de olan ve Üniversite de okuyan gençler SEYDİKEMER ve FETHİYE kaymakamlığının düzenlediği davette bir araya geldiler.

 

Seydikemer ve Fethiye Kaymakamlığı işbirliği ile Bizim Ahıska Kültür Derneğinin destekleriyle düzenlenen Sürgünün 71. Yılında Ahıska Türklerinin Çocukları Fethiyede Buluşuyor programı kapsamında, ilçe girişinde karşılanarak, Saklıkent kanyonu, Letoon Antik Kenti, gibi birçok tarihi yerleri ziyaret ettiler.

Seydikemer Kaymakamı Muammer KÖKEN ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yunus ZEYREK; öğrencilerin Saklıkent kanyonu girişinde karşılayarak, öğrencilerle sohbet edip yalnız olmadıklarını söyledi. Öğrenciler Kaymakamın gösterdiği ilgiye karşılık olarak yağmurun yağmasına rağmen halay çekip, bar oyunlarını oynadılar.

Ziyaret sırasında görevli (Ali Ekinci)  ve Kadıköy mahalle Muhtarı Ali Gök öğrencilere eşlik edip; ilçenin tarihi geçmişi, gelenek görenekleri ve turizm açısından da önemli bir konumda olduğu hakkında ile bilgiler verdi.

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğün’de yapılan olan Ahıska Türkleri konulu konferansa , Fethiye Kaymakamı Ekrem ÇALIK, Seydikemer Kaymakamı Muammer KÖKEN, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yunus ZEYREK, Yazar Saadet ATALAY,  Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferah SAN, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet SOYDEMİR,  Fethiye Yörük Kültür Derneği Başkanı Ramazan KIVRAK ve 1944 Yılında Sürülen Ahıska Türklerin Çocukları katıldı. Sürgünün 71. yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yunus ZEYREK konferans verdi.

Konferans sonrasında; Seydikemer Kaymakamlığınca konferansa katılan 85 öğrenciye  ” AHISKA GÜL İDİ GİTTİ ” kitabını hediye edildi.

 

SEYDİKEMER KAYMAKAMLIK (1)SEYDİKEMER KAYMAKAMLIK (9)SEYDİKEMER KAYMAKAMLIK (10)SEYDİKEMER KAYMAKAMLIK (30)SEYDİKEMER KAYMAKAMLIK (54)

Önceki İçerikGÜRCİSTAN LI ARAŞTIRMACILAR SELİM PAŞA NIN KAFASINI ARIYORLAR
Sonraki İçerikCUMHURİYET 92 YAŞINDA
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz