POSOF ZAFER KUTLAMASIYLA COŞTU

0
317

POSOF ZAFER KUTLAMASIYLA COŞTU
Halil İbrahim ATAMAN-POSOF
Çanakkale zaferinin 106. Yılı Posof ta da coşku ile kutlandı. Hükümet konağında başlayan kutlamalar da ilçe kaymakamı Murat METE makamında Posof lu gazilerle ve törene katılacak askeri ve sivil mülki amirlerle bir araya gelerek Cihadın ve zaferin anlamlarını anlattı.
Tören Hükümet konağı önünde anıta çelenklerin konulmasından sonra kaymakam Murat METE Şehitlik defterini imzalayarak gazilik ve şehitliğin önemini anlattı. Saygı duruşu ve okunan İstiklal marşından sonra yürüyerek Posof Şehitliğine gidildi.
Şehitlikte yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal marşından sonra Şehitler için Kuran okunarak Posof ilçe Müftüsü Osman GÜL tarafından tüm şehit ve gaziler için dua edildi.
Posof İlkokulu salonunda zafer bayramı kutlamasına devam edildi. POSOF AŞIK SABİT MÜDAMİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ tarafından hazırlanan program ise ayrı bir heyecan ve güzellikle izlendi.
Saygı duruşu ve okunan istiklal marşından sonra Posof Aşık Sabit Müdami Anadolu İmam Hatip Lisesi tarih öğretmeni Ali AKBUĞA tarafından günün anlam ve önemi anlatıldı. Sinevizyon gösterisi ile Çanakkale zaferi anlatıldı. Meslek liseleri öğretmeni Tamer KOBALAS ın saz eşliğinde öğrenciler şiirler okundu.
Posof Aşık Sabit Müdami Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan video sunumundan sonra Çanakkale şehitleri adlı müzikli şiirler sunuldu. Posof lu Şehitler i anlatan sinevizyon gösterisinden sonra program sona erdi.
Merkez camiinde kılınan öğlen namazından önce Kuran okundu ve ilç Müftüsü Osman GÜL tarafından Şehitlik ve Gazilik le ilgili bilgiler verilerek şehitler ve gaziler için dualar edildi.

Önceki İçerikPOSOF TA SAĞLIK TEDBİRLERİ DEVAM EDİYOR
Sonraki İçerikPOSOF TA DÖRT GÜNDÜR KAR YAĞIŞI DEVAM EDİYOR
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz