POSOF UN KURTULUŞUNUN 101. YILI COŞKU İLE KUTLANDI

0
372

POSOF UN KURTULUŞUNUN 101. YILI COŞKU İLE KUTLANDI
Halil İbrahim ATAMAN-POSOF
Posof kurtuluş bayramını kutlamaya bir gün önceden başladı. Caddeler bayraklarla süslendi.
Yoğun bir kalabalığın katıldığı kutlama töreni hükümet konağı önündeki Atatürk anıtına çelenkler konularak başlandı. Tüm askeri ve sivil yetkililerin de katıldığı kutlama Posof şehitliğinde saygı duruşu ve okunan istiklal marşından sonra Kuran okundu ve dua edildi.
Alparslan caddesinde devam edilen kutlamalar Kaymakam Garnizon komutanı ve Belediye Başkanının törene katılanların bayramını kutladılar.
Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Belediye Başkanı Cahit ULGAR yaptı. Posof AŞIK MÜDAMİ ANADOLU İmam Hatip Lisesi, Halit paşa yatılı bölge Orta okulu ve Posof ilk okulu öğrencileri tarafından günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu.
Kutlamalara katılan Erzurum Büyük Şehir MEHTERAN takımının gösterileri ise programa ayrı bir canlılık kattı. Posof lu şairler in okuduğu kurtuluş şiirlerinden sonra öğrencilerin sunduğu müzik dinletisi ve halk oyunları gösterilerinden sonra Posof un kurtuluşu konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında, satranç ve masa tenisi turnuvalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildikten sonra geçiş töreni ile kutlamalar sona erdi.

Önceki İçerikKANDİLLER POSOF U AYDINLATMAYA DEVAM EDİYOR
Sonraki İçerikKARAR VERİLDİ AMA GEÇİŞLER SAĞLANMIYOR
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz