POSOF TÜRKGÖZÜ SINIR KAPISI DA AÇILDI

0
331

POSOF TÜRKGÖZÜ SINIR KAPISI DA AÇILDI

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Kovit salgını nedeniyle kapatılan Türkiye nin Kafkaslara açılan POSOF TÜRKGÖZÜ sınır kapısı kapalı olduğu uzun bir aradan sonra nihayet açıldı.

Gürcistan la Türkiye arasında ki TÜRKGÖZÜ SINIR KAPISI bir müddet sadece tırların geçişine izin verilerek normal geçişler de yasaklanmıştı.  Türkiye tarafında ki kapı değişiklik ve yenileme çalışmalarından dolayı her türlü geçişe kapatıldı. Alınan kararla Ramazan Bayramında açılacağı belirtildi ancak sahadaki inşaat çalışmalarına engel olduğu için tüm geçiler tekrar kapatılarak 26 Haziran da açılmasına karar verildi ve kapı açıldı.

Şiddetli yağmur ve hava muhalefetinden dolayı yüklenici firmada 170 elemanın çalışmasına rağmen hala istenilen duruma ulaşılamadı. Açılış gününde de saat 16 ya kadar devam eden şiddetli yağmurdan dolayı bazı çalışmalar aksadı ve saat 16 dan sonra açıldı.

Artık herkesin geçebileceği Türkgözü sınır kapısı sabah 08 den akşam 17 ye kadar açık kalacak. İlk geçişler Türkiye de olan turist ve yerli vatandaşlara verildi. Rus, Kazakistan ve bri çok ülkeden gelen vatandaşlar geçtikten sonra tır ların geçişine izin verildi. Üç km. kadar oluşan tır kuyruğunda 170 tırın olduğu belirtildi.

Önceki İçerikŞİDDETLİ YAĞMUR POSOF TA DUVARLARI DA YIKTI
Sonraki İçerikYAZ KURAN KURSU ÇOCUKLARI NEŞELENDİRİYOR
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz