POSOF TA YENİLİKLERE DEVAM EDİLİYOR

0
155

 

POSOF TA YENİLİKLERE DEVAM EDİLİYOR

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Kuzeydoğu ana dolunun sınır ilçesi POSOF Gürcistan sınırında sürekli göç veren bir ilçe olduğu için artık tarım alanları da işletilmiyor, bahçeler dahi ayılara kaldı. Meyveleri ayılar yiyor, Domuzlar da bostanlara kadar girdiği için patates dahi ekilmiyor e ihtiyaçlar dışarıdan karşılanıyor.

İlçe de ki yenilikler nüfusun artmasına vesile olur umuduyla çalışmalara devam ediliyor.

TANAP boru hattının Posof tan geçmesi dahi iş imkânlarını ve bazı ihtiyaçları artırdığı için lojman yapımları da arttı. Yüksek okulun açılması ise nüfusu az da olsa artırdı.

İlçede elektrik hatları yer altına alındı ve artık kışın tipisinde elektrik hatları kopmayacak. Kanalizasyonlar yenilendi ve caddelerin kilit taşları da yeniden döşendi. Belediyenin geliri nüfusa göre olduğu için yapılan çalışmalarda kardeş belediyelerin katkıları da oldukça etkili oluyor.

PTT binası Yüksek okul için yurt olarak düzenlendiği için PTT ye ayrı bir bina yapıldı. Yıllar önce yapılan sağlık lojmanının teslimi ise yeni oldu ve sağlıkçılar da rahata kavuştular. Yapımı devam eden HAYVAN PAZARI tamamlanınca da hayvan üreticileri de huzur bulacaklar.

Posof un gerçek sıkıntılarından birisi de oto tamir atölyelerinin yetersiz olması. Yapılacak olan sanayi sitesi de bu sıkıntıları giderecek diye ümit ediliyor.

İlçe kaymakamı Enver YILMAZ ın köylerle ilgili çalışmaları yerlerinde takip etmesi ve devamlı takipçisi olması da köy yollarının da çabuk tamamlanmasına vesile oluyor. Tamamlanmasına az kalan yeni hastane ise ayrı bir canlılık verecek.

YENİ HASTANE İNŞAATIULGAR DAĞINDA DUBLE YOL ÇALIŞMASINI KONTROL EDEN KAYMAKAM ENVER YILMAZ

sağlık lojmanıKÖYLER ARSINDA Kİ BAZI YOLLAR

KİLİT TAŞI DÖŞENİRKENHAYVAN PAZARI İNŞAATI

Önceki İçerikDAĞLAR DELİNİYOR AMA KARAYOLLARI GEÇİLEMİYOR
Sonraki İçerikAKP POSOF İLÇE KONGRESİ YAPILDI
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz