POSOF TA HAYVANCILIK TA BİTİYOR

0
505

inek

POSOF TA HAYVANCILIK TA BİTİYOR

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF (ÖZEL HABER)

Her türlü doğa güzelliklerine sahip olan Ardahan ın Posof ilçesinde artık hayvancılıkta bitmek üzere. Geniş otlak meraları ve yaylalarıyla süslü Posof ta nüfus kalmadığı için hayvancılık ta adeta yok oluyor.

Geleneklere göre gündönümü denilen 21 Haziran dan sonra bütün köyler ve ilçe merkezi olmak üzere herkes yaylalara çıkardı. Yaylalarda ki değişik hayvan sesleri ise ayrı bir armoni sergiliyordu. Şimdi ise bunlara adeta hasret kalındı. Hiçbir köyde artık manda ve keçi yok.

Koyun ve kuzu sesleri sadece GÖNÜLAÇAN, DOĞRULAR, SÜTOLUK VE BALGÖZE köylerinde bir de ilçe merkezinde bir kişide bulunmaktadır.

İlçe merkezinde 50 yıldır çobanlık yaptığını söyleyen NEZAİR ŞEVK koyunlarının yanında olmasa bile köpekleri koyunları korumakla görevli olduğu için koyunların yanından ayrılmıyor. Koyunlar otlarken kuzularda çimenler üzerinde uyuyorlar. Güzel tabiata bunlarda eklenince güzellikler daha da artırıyor. Diğer bir sıkıntı ise Posof ta çoban bulamaması. Geçimini hayvancılıkla sağlayanlar ya kendileri çobanlık yapıyor ve ya Damal ve başka ilçelerden gelen çobanlar kiralanıyor.

otlayan koyunlartkuzu

koyunların sahibi Nezair ŞEVKPOSOF TA BAHAR

Önceki İçerik19 MAYIS POSOF TA SALONDA KUTLANDI
Sonraki İçerikAZ DA OLSA POSOF A DÖNÜŞLER BAŞLADI
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz