POSOF TA AVUKAT SIZ DAVA KAZANILMIYOR

0
660

POSOF TA AVUKAT SIZ DAVA KAZANILMIYOR
Halil İbrahim ATAMAN-POSOF
Bu haberim bizatihi benim yaşadığım olayla ilgilidir.
14 Aralık 2019 tarihinde evimin yanında park halinde ki arabama çarparak hasara yol açan Sinan Deniz ÖZYILMAZ ile ilgili mahkeme durumumuzdur.
Gece çarptıkları arabamın durumu için sabah erken saatte evime gelerek özür dilediler ve her türlü masrafı kendilerinin ödeyeceklerine yemin ederek ve hatta araba tamirden gelinceye kadar da bana araç kiralayacaklarına söz verdikleri için bende kabul ettim ve şikayetçi olmadım.
Arabamı üç ay sonra teslim ettiler ama arabam yine kırdıkları stop lambalarının çalışmadığını gördüm ve uyardım. Onlar da benim yaptırmamı ve masraflarını kendilerinin ödeyeceklerini söyledikleri için Kars ta yaptırdım. Ancak masrafı kabul etmedikleri için bende davacı oldum.
İşte açtığım davamın dilekçesi:

POSOF ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNE

DAVACI :Halil İbrahim ATAMAN; TC.58651558586
Adres ve İletişim Bilgileri Atatürk cd. No:84 Posof

DAVALI : Sinan Deniz ÖZYILMAZ; TC……………
Adres ve İletişim Bilgileri Ardahan cd. Can Ardahan otobüs yazıhanesi Posof merkez

KONU : Aracımı kusurlu olarak çarparak zarara sebebiyet olan, ayrıca vaatlerine sürekli olarak aykırı davranarak beni ciddi mağduriyetleri sürükleyen ve ayrıca yine vaatlerine aykırı olarak yaptığım masrafları dahi vermeyen davalıdan yaptığım masrafların ve ayrıca uğramış olduğum manevi zararın tahsiline yöneliktir.

DAVA DEĞERİ : 3.600,00 TL (Fazlaya ilişkin haklarımız saklıdır.)

AÇIKLAMALAR :
1-) Tarafıma ait olan araç 14 Aralık 2019 tarihinde Atatürk Cd. 84. nolu evimin karşısında park halinde iken; davalının aracıyla aracıma arka sağ taraftan çarparak arabamda hasara sebep olduklarını, kendisinin ve kız kardeşinin evime gelmesiyle haberdar oldum. Kendileri şahsımdan özür dilemekle birlikte ayrıca her türlü masrafın kendilerince karşılanacağı sözünü vermiştiler. Ben de onların bu ricalarına ve iyi niyetli davranışlarına karşılık, olgunluk ile mukabele ettim. Ancak araçsız çarşıya dahi çıkamayacağımı ve hastane işlerini yürütemeyeceğimi belirtmem üzerine onlar da araba tamir edilinceye kadar şahsıma araç kiralama sözü verdiler.
Görüşmenin akabinde bu kez polis arkadaşlar gelerek kaza fotoğraflarını çektikten sonra rapor tutacaklarını söylediler. Ben ise kazayı kabullendiklerini ve her türlü masrafı karşılayacaklarına dair söz verdikleri için o anda davacı olmadığımı söyledim.

2-) 14 Aralık 2019 tarihinde yaptıkları kaza sonunda aracımı Trabzon a tamire götürdüler. 75 AV 864 plakalı aracım Trabzon’da 2020 mart ayının 11 ine kadar kaldı. Bu zaman zarfında bana hiç bir araç kiralamadılar. Arabamı getirdiklerinde çarparak kırdığı arka stop lambaları ve sinyal lambaları yanmıyordu. Bununla beraber arka sağ kapı da kilitlenmiyordu. Kendilerine söylememe rağmen ilgilenmediler.
Kendilerine ısrarla hatırlatınca “eee yeter istersen mahkemeye ver benim avukat akrabalarım var sana kan kustururlar “diyerek tehditte bulundu.
Aracımın muayene tarihi geçtiği için bu arızaların yapılmasını tekrar hatırlattım ve onlar da “Tamam sen yaptır ben parasını veririm.” dedi. Bu vaat üzerine aracımı Kars’a göndererek tamir ettirdim. Lakin yine sözünde durmayarak masrafı vermediler.

3-) Haksız Fiillerden Doğan Borç İlişkileri Borçlar Kanununun 49. maddesinde:
“Kusurlu ve hukuka aykırı bir fiille başkasına zarar veren, bu zararı gidermekle yükümlüdür.
Zarar verici fiili yasaklayan bir hukuk kuralı bulunmasa bile, ahlaka aykırı bir fiille başkasına kasten zarar veren de, bu zararı gidermekle yükümlüdür.” şeklinde tanzim olunmuştur.
Ayrıca Türk Medeni Kanunundaki Sn. Mahkemenizce malum olan hususlar ve ilgili mevzuat hükümleri kapsamında davalı aleyhine açmış olduğum davanın kabulüne karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

HUKUKİ SEBEPLER : TBK, TMK ve her türlü yasal mevzuat.

DELİLLER : Dilekçemizde bahsi edilen deliller, tanık ve her türlü yasal delil.

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda arz olunan hususlar doğrultusunda:
-Aracıma yapmış olduğum ve davalı tarafça karşılanmayan 600,00 TL masrafın dava tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte davalıdan tahsili ile tarafıma verilmesine,
-Aracımdan mahrum kalarak mahrum kaldığım dönemlerde yaşadığım sağlık ile ilgili sıkıntılarım ve hayatın olağan akışı gereğince sair sıkıntılarım ayrıca iyiniyet ile olaya karşılık vermeme rağmen karşı tarafın iyiniyetimi sui istimalinden kaynaklı olarak 3.000,00 TL manevi tazminatın dava tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte davalıdan tahsili ile tarafıma verilmesine,
-Yargılama gideri ve ilerleyen aşamalarda sunulması muhtemel avukat vekaleti kapsamında vekalet ücreti bedelinin davalı tarafa tahmiline,
-Ayrıca art niyet ile dava açılmasına sebebiyet verilmesinden dolayı da HMK md 329/2. hükmü kapsamında davalının, yine Sn. Mahkemenizce takdir olunacak idari para cezasına mahkûmiyetine,
Karar verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederim. 15/06/2020

EKLER : Dilekçemizde bahsi edilen deliller.

Davacı
Halil İbrahim ATAMAN
Yapılan duruşmalar sonunda benim avukatım olmadığı için arabama çarpan Sinan Deniz Özyılmaz ın ağabeyi avukat olduğu için ben davamı kaybetmiş oldum. Haklı olmama rağmen avukatım olmadığından dolayı davayı da kaybettim.

Önceki İçerikPOSOF MÜFTÜLÜĞÜ KURAN İKRAMINDA BULUNDU
Sonraki İçerikÇOCUKLAR BAYRAMI ÇOCUKSUZ KUTLANDI
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz