POSOF KAYMAKAMI YENİ BİR PROJEYE İMZA ATTI

0
163

KAYMAKAM VE KONUŞMACI

POSOF KAYMAKAMI YENİ BİR PROJEYE İMZA ATTI

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Posof kaymakamı Ufuk Özen ALİBEYOĞLU yeni bir projeye imza attı. DEĞERLERİMİZİ TANIYALI VE TARİHE YOLCULUK projesi kapsamında ilk konferans ta Posof lu ünlü aşık Sabit Müdami ATAMAN anlatıldı.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim görevlisi yardımcı Doç. Dr. Oğuzhan AYDIN ın verdiği konferans Posof Belediye Düğün salonunda yapıldı. Lise öğrencileri, memurlar ve vatandaşların katıldığı konferansta salonda yer kalmayınca öğrencilerin çoğu ayakta dinlediler.

İlçe kaymakamı, Belediye Başkanı ve diğer mülki amirlerin de katıldığı konferansın Sunuculuğunu Aşık Müdami nin küçük oğlu Aşık Halil İbrahim ATAMAN yaptı. Konferans ta önce Müdaminin başka televizyonlarda yayınlanan tanıtımları gösterildi.

Sahneye davet edilen yardımcı Doç. Dr. Oğuzhan AYDIN Doktora tezini Müdami nin eserlerini Osmanlıca dan Türkçe ye çevirdiği için Müdaminin hayatını yakından öğrenmişti. Konuşmasına eğitimin önemini anlatarak başladı. En kuvvetli silahın eğitim olduğunu belirten Aydın öğrencilere tarihini bilmelerini ve kimliklerine sahip çıkmalarını belirtti. Aşıklık geleneğinin kültür elçileri olduğunu belirten Oğuzhan Aydın, Posof lu Müdaminin hayatını doğumundan vefatına kadar geçirdiği ömrü hakkında bilgiler vererek ömründe Müdami yi yenen aşığın olmadığını belirtti. Müdaminin eserlerinden de örnekler vereN Oğuzhan Aydın, Aşık Müdaminin dini bilgilerinin yanında halk hekimliği hakkında da bilgiler verdi.

Müdami nin tasnif ettiği hikâyeler ve yazdığı şiirler hakkında da bilgi veren Aydın, şiirlerinde dört bin kelime kullandığını, bunların 2500 ü Türkçe, yüzde 35 i Arapça ve diğerlerinin de Farsça olduğunu söyledi. Şiir ve hikâyelerde toplam 35 bin kelime tespit ettiğini söyleyerek örnekler verdi.

Program sonunda kısa bir teşekkür konuşması yapan Posof kaymakamı Ufuk Özen ALİBEYOĞLU Oğuzhan Aydın a teşekkür ettikten sonra verdiği müjde ile de konferansa katılanları sevince boğdu. Kaymakam Alibeyoğlu, Posof Anadolu İmam Hatip Lisesi nin adının AŞIK MÜDAMİ İMAM HATİP LİSESİ olarak değiştirileceği müjdesini verdi.

Ankara dan Posof a gelen Oğuzhan AYDIN a kaymakam ve belediye başkanı tarafından Posof balı hediye edildi.

DOÇ.DR.OĞUZHAN AYDINGENEL

AYAKTA KALANLARSALON

OĞUZHAN AYDINSALON VE PROTOKOL

KAYMAKAMDAN HEDİYEBELEDİYE BAŞKANINDAN HEDİYE

Önceki İçerikPOSOF KAYMAKAMLIĞINDAN BİR İLK DAHA
Sonraki İçerikARTIK POSOF TA DONUYOR
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz