POSOF KAYMAKAMI AHMED ÇELİK KOMŞULARI BARIŞTIRDI

0
534

POSOF KAYMAKAMI AHMED ÇELİK KOMŞULARI BARIŞTIRDI
Halil İbrahim ATAMAN-POSOF ÖZEWL HABERİM
Ardahan ın Posof ilçesinde yıllardır göç edenler artık köylerine dönmeye başladılar.
Köyünü iş nedeniyle terk edenler emekli olunca köylerine dönmeye başladılar ancak köydekiler de bu dönenleri pek kabul etmiyorlar.
İşte bunlara bir örnek. 1991 yılında Posof un YURTBAŞI köyünden iş için ayrılan ŞEMİSTAN SUBAŞI emekli olduktan sonra yine Bursa da yaşamasına devam ederken eşi hastalandı. Yapılan kontrol ve tedavilerle hastanın TEMİZ VE BOL OKSİJENLİ bir yerde yaşaması gerektiği belirtilince Şemistan hasta eşini ve iki torununu da alarak köyü YURTBAŞI na dönmek istedi ancak köyde evi olmadığından kalabilecek yer aradı. Göç nedeniyle köyünde sadece 4 ev kalmış olduğu için okul da kapatılmıştı. Okulun lojmanı da kullanılmadığı için adeta harabeye dönmüş olmasına rağmen Şemistan Subaşı muhtarla görüşerek okulun lojmanını istedi. Muhtar Mustafa DOĞRU lojmanın harabe olduğu için kalınamaz ancak onarır san kalabilirsin deyince antlaşma yapılarak lojmanın tamiri Şemistan tarafından yapıldı. Lojmanın elektrik saati çalınmış olduğu için elektrik bağlantısı yapılmadı.
Kural gereği köy muhtarı dilekçe vererek yeni bir saat alınarak elektriğinde bağlanılabileceği belirtilmesine rağmen Muhtar Mustafa Köyüne dönerek köyünde aile sayısının 5 e çıkarılmasına vesile olan Şemistan ailesinin geri dönmeleri için her türlü sıkıntı vererek üç aydır ne elektrik ve nede su bağlatmadı. Hastalığından dolayı elektrikli oksijen cihazı kullanması gereken eşinin durumu elektrik olmadığı için cihaz kullanılamadığı için daha da fenalaştığı için durum Posof kaymakamı AHED ÇELİK e bildirdi. Kaymakam Ahmed ÇELİK konuyu dinledikten sonra muhtar Mustafa DOĞRU yu makamına çağırarak onu da dinledikten sonra meselenin çözülmesinin ve bu sıkıntılı ailenin sıkıntılarının giderilmesi için yapılması gerekenleri anlattıktan sonra muhtar biraz ikna olmuş gibi görünerek Bahara kadar kalmaları talebinde bulundu. Kaymakam ise yapılacak sözleşme ile iki yıl kalabileceklerini ve kendi evlerini yaparak evlerine taşınacaklarını belirtince muhtar ise bunların köyde herkesle kavga ettiğini ileri sürdü. Oysa ki köyde sadece dört aile var bunlardan birisi de Şemistan ın kardeşi olmasına rağmen bunun imkansız olduğu belirtilerek sözleşme için Şemistan ailesi kaymakamlığa çağrıldı ve mesele çözülerek aileye adeta huzur verildi.

Önceki İçerikTÜRKGÖZÜ SINIR KAPISINDA ÇALIŞMALAR SON HIZLA DEVAM EDİYOR
Sonraki İçerikTÜRKİYE GÜRCİSTAN DOSTLUĞU
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz