POSOF İLKLERLE TANIŞMAYA DEVAM EDİYOR

0
315

stb

POSOF İLKLERLE TANIŞMAYA DEVAM EDİYOR

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF(ÖZEL HABER)

Yıldızlara komşu, huzur beldesi, saklı Cennet POSOF ta yenilikler devam ediyor.

Posof ta adı ilk defa duyulan ve yapılan UZLAŞMA ORMANI nı oluşturuldu. Alınan bilgilere göre adli yargı tarihimizin sosyal yönü en gelişmiş projelerinden biri olan sosyal duyarlılık sahibi olan Posofluların da uzlaşmada fidan dikimi gibi kamuya yararlı edim leri tercih ettiği Posof adliyesi uzlaşma ormanının da ilçemizdeki toplumsal barışın önemli bir simgesi olacağı belirtildi.

Fidan dikimi törenine 11 davalıdan başka Cumhuriyet savcısı Yavuz ÇİFTÇİ, Cumhuriyet savcısı Emre GEZER ve Hâkim Zeynel Abidin İLHAN da katıldılar.

Kanunda uzlaşma kapsamında sayılan suçlara yönelik olarak taraflar uzlaşma teklifini kabul ederlerse yapılan müzakere sonucunda edimli ve Edimsiz olarak uzlaşma sonuçlandırılabiliyor. Edim, kamuya yararlı iş olarak ta belirlenebiliyor. Uzlaşma sayesinde kamu davası açılmıyor ve böylece tarafların husumeti barışçıl yolla çözümlenmiş oluyor.

Bu vesile ile GÜMÜŞKAVAK köyü yakınında bir uzlaşma ormanı olarak 11 kişi tarafından 130 fidan dikilerek uzlaşma ormanı oluşturuldu.

ststm

Önceki İçerikPOSOF TA 19 MAYIS HALAYLA KUTLANDI
Sonraki İçerikPOSOF RAMAZANI KAR LA KARŞILIYOR
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz