POSOF DA IŞIĞA KAVUŞTU

0
192

yuksek-okul-binasi

POSOF DA IŞIĞA KAVUŞTU

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Ardahan Üniversitesinin amblemi olan kar danesi ve ışık, Posof da da parlamaya başladı.

Posof ta açılan yüksek okul öğretime başladı. Bu yıl iki bölümü açılan yüksek okulun programa alınması ise 2015 olmasına rağmen Belediyenin de katkılarıyla Kütüphane başka mekâna taşınarak bina yüksek okula devredildi. PTT ye yeni yer verilerek binası alındı ve yüksek okula verildi.

Henüz resmi açılışı yapılmamasına rağmen eğitime başlayan yüksek okulda ARICILIK ve EVDE HASTA BAKIMI bölümleri öğrencilerini alarak derslere başlandı. Türkiye nin değişik illerinden gelen öğrenciler ise çok mutlular. Çünkü Posof u ilk defa gördükleri için hiç böyle düşünmediklerini bu neden le harika bir ilçe olduğuna şahit olduk dediler.

Açılacak diğer bölümler ise şöyle: ACİL TIP TEKNİSYENLİĞİ, İŞ GÜVENLİĞİ, ARA ELEMAN YETİŞTİRMEK, HARİTA VE KADASTRO bölümleri de kısa zamanda açılacağı belirtildi.

Her tarafı ter temiz ve eğitime hazır olan yüksek okul müdürü Cemalettin AYVAZOĞLU şu müjdeleri verdi, Okulumuzdan mezun olanlar hemen iş bulabilecek durumda olacaklar. Kafkas arısının mekânı olan Posof ta arıcılığı bitiren öğrencilere 20 şer kovan arı verileceğini ve hatta yaz tatilinde de Amerika ya kurs için gönderileceğini belirtti. Diğer bir müjdesi ise açık olan iki bölüme de yurt dışından öğrenci alınacağını belirterek şimdilik açılan iki bölüme de öğrenci alacakları müjdesini verdi.

mudur-cemalettin-ayvazoglusinifta-ogrenciler

Önceki İçerikPOSOF MÜFTÜLÜĞÜNDEN AŞURE İKRAMI
Sonraki İçerikSAKLI CENNET POSOF TA SONBAHAR
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz