POSOF DA HAYVAN PAZARINA KAVUŞTU

0
244

POSOF DA HAYVAN PAZARINA KAVUŞTU

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Yıllardır beklenen özleme nihayet kavuşuldu. Tarım ve hayvancılık bölgesi olan Ardahan ın Posof ilçesi de artık hayvan pazarına kavuştu.

Posof çayı vadisinde yapılan hayvan pazarı iki yılda tamamlanarak hizmete açıldı. 1 milyon 700 bin liraya mal olan hayvan pazarının açılışı Vali Kaymakam, Belediye Başkanı ve köylülerinde katılımıyla yapıldı.

Saygı duruşu ve okunan İstiklal marşından sonra ilk konuşmayı yapan Posof Belediye Başkanı Cahit ULGAR hayvan pazarının özelliklerinden bilgiler vererek aynı anda 300 baş hayvanın satılabilecek kapasitede olduğunu belirterek çiftçilerin ihtiyaçlarının artık karşılanacağını belirtti ve emeği geçenlere teşekkür etti.

İlçe kaymakamı Enver YILMAZ ise emeği geçenlere teşekkür ederek vatandaşlarında üretimde artış sağlamalarını belirtti.

Ardahan Milletvekili Prof. Orhan ATALAY ise konuşmasında yapılan göçlere temas ederek Temizlik ve doğa açısından en birinci olan bu bölgeden şehirlere gidenlere seslendi ve geri gelmelerini istedi. Atalay, köyde kendi tarlasına ahırına bakmayan bayanlar şehre giderek eşiyle beraber başkalarının tuvaletini temizliyorlar. Bu durum ise kalkınmaya büyük bir engeldir dedi.

Ardahan Valisi Mustafa MASATLI ise katılanları selamladıktan sonra kendi ailesinin de hayvancılıkla uğraştığını belirterek üretici olmanın önemlerini anlattı. Cenabı Allah ın verdiği bu güzelliklere sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Posof ilçe müftüsü Murat SUSAM ın ettiği duadan sonra kurdele kesilerek açılış yapıldı. Açılışın sonunda açılışa katılan hayvan pazarını gezdiler.

Önceki İçerikPOSOF ŞEHİTLERİNİ SPORLADA ANIYOR
Sonraki İçerikPOSOF 19 MAYIS KUTLAMASINA BİRGÜN ÖNCE BAŞLADI
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz