ÖZAY POLATOĞLUN DAN YENİ BİR ESER

0
314

ÖZAY POLATOĞLUN DAN YENİ BİR ESER
Halil İbrahim ATAMAN
Rahmetli babam Aşık Müdami bir şiirinde diyorki “BİR YAHŞİ AD BIRAK EY CİHANA GÖNÜL. YİĞİT ÖLÜR NAMI KALIR MEYDAN DA”. İşte buna bir örnek olarak Posof un Özbaşı köyünden olan Özay POLATOĞLU da araştırmalarıyla eserler bırakmaya devam ediyor.
Özay POLATOĞLU’nun son çıkan kitabı “Kara Deliklerden Kıyamete KUR’AN KOZMOLOJİSİ”
eserindeşöylediyor.
“Kur’an Kozmolojisi” keşfedilmeyi bekleyen muazzam bir gezegen gibi önümüzde durmaktadır. Bu amaçla Vahyin kozmoloji kavramlarının bilimsel çalışmalara yol gösterici olabileceğini; Kâinatın varoluş, işleyiş ve dönüşüm süreçlerini doğru bir şekilde anlamak ve bunları birtakım yasalara bağlamak suretiyle vahiy bilgisinin insani imkânsızlıklar içerisinde nedenli büyük fırsatlar sunduğunu; bilim ve tekniğin zaman ve enerji açısından onlarca yılda ulaşacağı noktaya vahyin rehberliğinde çok daha kısa sürede varılacağını; Kozmoloji bilimi ile Kur’an Kozmolojisinin harikulade uyumuyla birlikte vahyin bu hususlarda aklın ve bilimin çok ötesine bizleri taşıyabileceğini müşahedeettik.

Allah’ın Arşı, Ashab-I Kehf’in 300 ve Üzeyir’in 100 yıllık uykusu-Berzah Kavramı-Büyük Patlama ve Ak Delikler-Cennet ve Cehennem nasıl bir yer? Farklı Boyutlar (Bütünsellik-Maddesizlik-Nedensizlik) -Evrenin Yaratılışı, Genişlemesi ve Şekli- Kur’an’da gün kavramı-Işık hızı-İlliyin ve Siccin (Enformasyon Kütüphanesi)-İnterstellar Filmi Üzerine- Kozmolojik olarak İsra ve Mirac hadisesi-İzafiyet Teorisi-Kara Deliklerin Mahiyeti ve Sınıflandırılması-Kara Enerji-Kara Madde-Kıyamet ve Senaryoları-Kuantum Fiziği-Mearic (Gök kapıları)-Merkum (Rakamlanmış) Kitaplar- Göklerde ki Mescid-i Aksa ve Ruhul Kudüs-Rüyalar alemi- Sonumuzu getirecek Sayha ve Sahhah (Korkunç Gürültü)-Sakib (Kara Delik/Delici Ateş)-Sekar (Görsel Işıklı Levha)-Sema ve Sekfen-Sicim Teorisi-Sidretül Münteha (Son sınır)-Solucan Delikleri var mı?- Kıyametin habercisi Sûr ve Nakur (Kara delik geliyorum demez)-Tabaka ve Tarık (Göğün Kısımları ve Gök yolları)-Uzayzaman ve zaman algısı-Yeniden Diriltiliş nasıl olacak?-Yerteku ve Tekaa (Göğü yükseltmek ve Göğü tutmak)-Zamanda Yolculukmümkünmüdür?…
Kozmolojiye dair gizemini koruyan birçok kavram ve süreç benzeri başka yerde bulunmayan detaylarıyla ve delilleriyle bu çalışmada ortaya konulmuştur.
Okurken hayretlerinizi gizleyemeyeceksiniz. Size yaşadığınız bu evreni çok daha bilinir kılacak, adeta kainatta bir tanıtım gezisi yaptıracak muhteşem bir eser sizleri bekliyor!

Önceki İçerikCAMİLER İBADETE AÇILINCA AYASOFYA DA İBADETE AÇILDI
Sonraki İçerikYURT DIŞINDAN KÖYLERİNE YARDIM ETTİLER
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz