KÖYLÜLERİ VALİ SAKİNLEŞTİRDİ

0
265

KÖYLÜLERİ VALİ SAKİNLEŞTİRDİ

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Heyelan nedeniyle evleri yıkılan Posof un SAVAŞIR köyü halkı çektikleri sıkıntıların hemen giderilmesini istiyorlar. Bu nedenle stres içerisinde idarecilere kızıyorlar. Yıkılması gereken evlerin çatılarının da sökülmesine devam ediliyor ve odunları da başka evlere taşınıyor.

Ardahan valisi Mustafa MASATLI olay yerinde incelemelerde bulunmak ve son durumu anlatmak için SAVAŞIR köyüne geldi. Vali gelmeden önce muhtarın evinin önünde toplandılar. Jandarma da gerekli önlemleri aldı ancak köylüler sakimliklerini koruyamadılar ve idarecilere sitem etmeye başladılar. Jandarma yetkilileri ikna etmeye çalışsa da köylüler susmadılar.

Validen önce ilçe kaymakamı Enver YILMAZ geldi ve köylüleri sessizliğe davet etti. Köylülerde sakinleştiler ama dertlerini yine ortaya koymaya devam ettiler. AFAT ekibiyle beraber köye gelince halk sevince kapıldı. Vali MASATLI ekibi ve köylülerle beraber hasar gören evleri dolaşarak sahiplerinden bilgiler aldıktan sonra köy halkına yapılacakları anlatında köy haklıda oldukça sevindi.

Vali Masatlı hasarlı evlerin sağlamlık durumlarına göre tamir veya yıkılarak yeniden yapılmasına, bu nedenle Ankara dan gelecek AFAT ekibinin ölçüm ve tespitlerinden sonra bu işlemlerin yapılacağını belirtti. Savaşır köylülerinin de daha rahat bir yaşam a kavuşmaları için gereken her şeyin yapılacağını ve bunun içinde imkânlarının var olduğunu belirterek kiraya çıkanları da masraflarının karşılanacağı haberini verdi. Köylülerin sorularını da cevaplandıran Vali Mustafa MASATLI ekibiyle beraber köyden ayrıldılar.

Önceki İçerikPOSOF ÂŞIK SABİT MÜDAMİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNDEN BİLİM SERGİSİ
Sonraki İçerikŞEHİT MURSİ İÇİN POSOF TA DA NAMAZ KILINDI
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz