İKİ YILLIK BEKLENTİ SEVİNÇLE SONUÇLANDI

0
345

Resim 003

İKİ YILLIK BEKLENTİ SEVİNÇLE SONUÇLANDI

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF(ÖZEL HABER)

Ardahan ın Posof ilçesinde bir yenilik daha gerçekleşti. POSOF ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ nin adı POSOF AŞIK SABİT MÜDAMİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ olarak değiştirildi.

İki yıl önce Posof ta kaymakam olan Ufuk Özen ALİBEYOĞLU “DEĞERLERİMİZİ TANIYALIM VE TARİHE YOLCULUK” programı dahilinde Posof lu aşık Sabit Müdami ATAMAN ile ilgili bir konferans için Müdami ile ilgili doktora tezi olarak Müdami nin el yazması eserlerinin yeni yazıya çevirerek kitap haline getiren Ankara Gazi Üniversitesi öğretim görevlisi OĞUZHAN AYDIN ı Posof a davet etti.

Belediye düğün salonunda ki konferansta Aşık Sabit Müdami ATAMAN ın hayatını anlatan Oğuzhan Aydın dan sonra mikrofonu alan kaymakam Ufuk Özen ALİBEYOĞLU ilk müjdeyi vererek POSOF ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ nin adı POSOF AŞIK SABİT MÜDAMİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ olarak değiştirileceği söyledi.

Yapılan yazışmalar dan bir buçuk yıl geçmesine rağmen hiçbir gelişme olmayınca ben gazeteci ve SAşık Müdami nin oğlu olarak Ardahan ın yeni velisi Mehmet Emin BİLMEZ e durumu bildirdim. Vali Bilmez de hemen ilçe kaymakamı Enver YILMAZ a hemen yeniden yazının yazılmasını söyledi.

İlçe kaymakamının ve valinin yeniden talepleriyle okulun adı altı ay olsa da değişti ve tabelası da asıldı. Okulun adı son yazıyla hemen değişti ama tabela altı ay sonra değiştirildi.

Resim 006BABAM MÜDAMİNİN GENÇLİĞİ

MÜDAMİPOSOFLU MÜDAMİ

Önceki İçerikERZURUM DAN POSOF A ZİYARETE GELDİ
Sonraki İçerikPOSOF A MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz