GÜRCİSTAN HEYETİ POSOF TA

0
140

HEYETİN KARŞILANMASI S

GÜRCİSTAN HEYETİ POSOF TA

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Gürcistan’ın Ahıska merkezli, Samtskhe-Cavakheti Mıntıkası 2 nolu Daire Başkanı Albay Khaçik Mosoiyan, Başkan Yardımcısı Albay Bcsik Beridze, Hudut Çalışmaları Müdür Yardımcısı Üsteğmen İlia Matitaişvili ve Sınır Koruma Baş Uzmanı Yüzbaşı Mamuka Atunaşvili ikili heyet görüşmelerinde bulunmak üzerine Posof’a geldi.

Kaymakam Ufuk Özen Alibeyoğlu tarafından Türkgözü Sınır Kapısında karşılanan Daire Başkanı Albay Khaçik Mosoiyan, Başkan Yardımcısı Albay Bcsik Beridze’nin de yer aldığı beraberinde ki heyet ile birlikte ilk olarak Kaymakamlık Makamına geçti. Tercüman eşliğinde yapılan ikili görüşmeler sonucunda Türkiye ve Gürcistan arasında ki sosyal ve ekonomik ilişkiler ile Posof ve Ahıska şehirlerinin birbirleriyle olan ilişkileri ele alındı.

Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan ikili görüşmeler ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Gürcistan Hükümeti ile komşu Türk ve Gürcü halkları arasında ki dostane ilişkilerin ve işbirliğinin daha da geliştirilmesi yönünde nelerin yapılabileceği konuşuldu. Görüşmelerde ayrıca, turizm faaliyetleri ve sınır ticaretinin geliştirilmesi başta olmak üzere, tarım, hayvancılık, eğitim gibi konularda çok boyutlu işbirliği projelerinin hayata geçirilmesi yönünde fikir alışverişinde bulunuldu.

Yapılan görüşmeler neticesinde; İleriki dönemlerde karşılıklı resmi ziyaretler gerçekleştirmek ve çalışma gurupları tesis etmek suretiyle tecrübe paylaşımında bulunmak. Ekonomik, sosyal ve insani bağların temelini oluşturan kültürel ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla fikir tealisi yapmak ve kültürel faaliyetler gerçekleştirmek. Posof ve komşu Ahıska merkezli Samtskhe-Cavakheti bölgesinde turizm, tarım, hayvancılık ve doğal kaynakların kullanılması gibi alanlarda işbirliği içerisinde hareket edilmesi ve fikir alışverişinde bulunulması konularında ortak kararlar verildi.
Daire Başkanı Albay Khaçik Mosoiyan ve beraberinde ki heyet gün boyu devam eden temasların ardından Kaymakam Ufuk Özen Alibeyoğlu tarafından Türkgözü Sınır Kapısından uğurlandı.
KAYMAKAMLIKTASGÜRCİSTAN HEYETİYLE S

HEDİYE SHEDİYELER S

Önceki İçerikPOSOF KUTLU DOĞUM A KURAN KURSLARI ARASI BİLGİ YARIŞMASI İLE GİRDİ
Sonraki İçerikPOSOF LU HAYIRSEVER POSOFLULARI YENİDEN GİYDİRDİ
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz