GÜRCİSTAN DEVLETİ YAZDIRDIĞI TRAFİK CEZALARIYLA GEÇİMİNİ SAĞLIYOR

0
234

GÜRCÜ POLİSİ

GÜRCİSTAN DEVLETİ YAZDIRDIĞI TRAFİK CEZALARIYLA GEÇİMİNİ SAĞLIYOR

Halil İbrahim ATAMAN-GÜRCİSTAN- ÖZEL HABER

Türkiye nin sınır komşusu GÜRCİSTAN gelir kaynağı olarak yabancı plakalı araçlara haksız yere yazdıkları trafik cezalarıyla geçimini sağlamaya çalışıyor.

Türkgözü sınır kapısından geçerken Gürcü görevli polisleri hemen soruyor ”NEREYE GİDİYORSUN, NİYE GİDİYORSUN”. İlk vilayetleri AHISKA olduğu için kapıdan geçtikten sonra polisler takibe başlıyorlar. GÜRCÜ plakalı araçlar her türlü yanlışa ve hataya serbest ve hatta yabancı plakalı araçların hata yapmasına dahi sebep olarak ceza yazdırıyorlar.

Bizatihi benim yaşadığım olayı sunuyorum. Sınır kapısından sonra bir polis aracı beni takibe başladı. Polis aracı olsa da olmasa da kuralları asla ihlal etmediğim için ASPİNZA yolunda Polis beni 60. Km. takip etti. Sollama yasağı olan bir bölümde önümde ki giden tırın arkasından gidiyorum. Solla ma yasağı bitince tırı sollamak için sinyal verdim ve diğer şeride geçiyordum ki karşıdan çok süratli bir araç galince ben tekrar tırın arkasına geçmek zorunda kaldım. Arkamdan beni takip eden Polis hemen alarm la beni durdurmak istedi ve bende sağa yanaşarak durdum. Gelen polis memuru ruhsat ve ehliyeti istedi. Bende hemen takdim ettim. Evraklar tamam ama tekrar tırın arkasına girmemin yanlış olduğunu söyleyerek baba 50 LARİ ceza yazdı. Ben Gürcüce bilmediğim için tartışmadan yoluma devam ettim.

Türkiye ye geri geçerken o cezanın ödenmesi gerekiyor. Sınırda ki banka şubesine ödemem gerektiğini söylediler ve bende bankalarına girerek ödedim ama banka da 1 ları komisyon ücreti aldı.

Bu benim yaşadığım olaylar her gün bilhassa TÜRK sürücülerine uygulanıyor. İlgili makamların ilgilenmelerini arz ederim.

GÜRCÜ POLİSİResim 044

Önceki İçerikAK PARTİ ARDAHAN MİLLETVEKİLİ İLK ZİYARETİNİ POSOF A YAPTI
Sonraki İçerikAHISKA DA HÜZÜNLÜ BİR GÜN
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz