GÜRCİSTAN AZERBAYCAN A GİDECEK TIRLARA MÜSAADE ETMİYOR

0
423

GÜRCİSTAN AZERBAYCAN A GİDECEK TIRLARA MÜSAADE ETMİYOR
Halil İbrahim ATAMAN-POSOF-ÖZEL HABERİM
Kafkaslara açılan Posof TÜRKGÖZÜ sınır kapısı Tır şoförlerinin sığınağı olsu.
Ermenistan’ın Azerbaycan’a yaptığı saldırıdan sonra çıkan savaş Tır cıları da etkiledi. Gürcistan a geçilen TÜRKGÖZÜ sınır kapısından sadece tırlar geçiş yapabiliyordu. Şimdi ise Gürcistan bir müddet tır geçişlerine izin vermedi. Ülkeler arasında yapılan girişimler sonucunda Tır geçişlerine izin verildi ancak Azerbaycan a giden tırlara geçiş izni vermiyorlar.
9 Eylülden beri kapıda bekletilen tır şoförü olayı şöyle anlattı: Elimizde her türlü belgelerimiz olmasına rağmen Gürcistan sınırından geçtik ama orda bizi gözaltına aldılar. Evrakları kontrol ettikten sonra Devlet ler arsı nakil olduğu için biz Azerbaycan a bunların götürülmesine izin veremeyiz diyerek bizi tekrar Türkiye ye gönderdiler. Bizde burda bekliyoruz. Lütfen yetkililer bu konuya çözüm getirsinler ve bizler de işimizi tamamlayalım. Türk devleti Azerbaycan devletine gönderiyor. Taşıdıklarımız şahsi değil. Dedi.
Diğer tır şoförleri ise Gürcistan da yaşadıkları sıkıntıları anlatarak Hükümetimizin bunla bir çare bulmalarını istediler. Gürcistana geçtiğimizde hemen polisler durdurup bir bahane suç işlediğimizi söyleyerek hemen en az 2 bin lari ceza yazıyorlar. Biz her türlü kurallara uymamıza rağmen cezasız Gürcistan dan çıkmak mümkün olmuyor. Dediler.

Önceki İçerikPOSOF KAYMAKAMI NIN TABİAT AŞKI
Sonraki İçerikEKİM AYI POSOF A KAR GETİRDİ
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz