BU DÜĞÜN TARİHE GEÇECEK DÜĞÜN

0
2319

BU DÜĞÜN TARİHE GEÇECEK DÜĞÜN
Halil İbrahim ATAMAN-POSOF
Posof un Demirdöven köyü muhtarı Nevzat KAYA oğlu Murat ın düğününü Posof düğün salonunda yaptırdı.
Posof ta düğünler önceden davul zurna ile yapılır ve erkekler ayrı, bayanlar da ayrı odalarda eğlenirlerdi. Düğünler düğün salonlarında yapılmaya başlanınca kadın erkek karışık oturmaya ve beraber oynamaya başladılar. Öyle duruma gelindi ki davul zurna da ortadan kaldırılarak (orkestra) dedikleri sadece bir org ile çalınan müzik eşliğinde halaylar çekilerek oyunlar oynanıyor.
Demirdöven köyü muhtarının oğlunun düğünü ise daha eskilerde yapılan türden yapıldı. Düğünde aynı solanda bayanlar ayrı oturdu, erkekler ayrı oturdular. Yani eşler dahi beraber oturmadılar. Kuran tilavetiyle başlayan düğün mevlidi şerif okunarak devam edildi.
Okunan ilahilerden sonra Damat Murat KAYA ve Gelin KÜBRA nın nikahı Posof belediye Başkanı Cahit ULGAR tarafından kılındıktan sonra takı törenine geçildi. Düğün esnasında davetlilere de ikramlarda bulunuldu ve düğün müziksiz sona erdi.
Toy babası olan muhtar Nevzat Kaya ise şöyle dedi. Her gün şehit haberlerinin verildiği bu günlerde eğlenmek bizlere yakışmaz. Bu nedenle düğünümüzü hem şehitlerimize dua etmek ve tüm geçmişlerimize kuran okuyarak bizim geleneklerimizdendir. Dedi

Önceki İçerikPOSOF U DOLU VURDU
Sonraki İçerikPOSOF İLK HACI KAFİLESİNİ YOLCU ETTİ
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz