ÂŞIKLAR VE TÜRKÜ ŞÖLENİ POSOF U COŞTURDU

0
295

ÂŞIKLAR VE TÜRKÜ ŞÖLENİ POSOF U COŞTURDU

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Bu yıl 13. Sü düzenlenen ÂŞIKLAR VE TÜRKÜ ŞÖLENİ Posof u adeta coşturdu. Âşıklar Önce Posof şehitliğine giderek kuran okundu ve dua edildi. Şehitlikten çıkan âşıklar kahramanlık türküleriyle tören alanına geldiler. Tören alanında söylemeye başlayan âşıkları dinlemek için caddeler dolmuş tu. Anca başlayan şiddetli yağmurdan dolayı program kısa kesildi.

Cumartesi günü Posof Mesire alanında devam eden programa Bursa, Kocaeli ve İstanbul dan otobüslerle gelen Posoflularla beraber Kars ve Ardahan dan do gelen vatandaşlarla beraber mesire alanı binlerce kişi ile şenlendi.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan şölene Ardahan dan da Vali ve diğer askeri ve sivil yönetim yetkilileri de katıldılar. Açılış konuşmasını Programı düzenleyen Posof Belediye başkanı Cahit ULGAR, Posof kaymakamı Emrah AKDUMAN ve Ardahan Valisi Hüseyin ÖNER yaptılar. Türkiye de ki Posoflular Derneği başkanlarıyla beraber çok sayıda vatandaşlar katıldılar. Bursa Posoflular Derneği Posof halk oyunları ekibinin kıyafetleri ise en göze çarpanlar oldu.

Âşıkların atışmalarıyla başlayan programda Halk oyunları için halayla çekildi, türküler söylendi ve Kars tan gelen Kafkas halk oyunları ekibinin oyunları ayrı bir canlılık kattı. Ardahan Gençlik ve spor müdürlüğü jimnastik ekibinin gösterilerinden sonra geleneksel deve oyunu oynatıldı.

Şölene davet edilen 9 aşık ta tekrar sahnede atışmalarına devam ettiler. Programda gösteri yapan halk oyunları ekiplerine Plaketler sunuldu.

Önceki İçerikDEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ POSOF TA DA KUTLANDI
Sonraki İçerikPOSOF TA DA KARLAR ERİMEYE DEVAM EDİYOR
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz