AHISKA SÜRGÜNÜNÜN 74. YILI UNUTULMADI

0
113

ÇELENK

AHISKA SÜRGÜNÜNÜN 74. YILI UNUTULMADI

Halil İbrahim ATAMAN -GÜRCİSTAN(ÖZEL HABER)

AZERBAYCAN’DAN AHISKA’YA ANLAMLI ZİYARET

Ahıska Türklerinin, Sovyet diktatörü Zalim Stalin tarafından 15 Kasım 1944 tarihinde sürgüne gönderilmelerinin 74. Yıldönümü münasebetiyle yurdun çeşitli yerlerinde toplantılar ve konuşmalar yapılıyor. Medyada da konu çeşitli yönleriyle ele alınıyor.

Azerbaycan’da yaşayan Ahıska Türklerinden 60 kişilik bir grup da Ahıska’ya, ata yurduna gelerek sürgünü andı. Azerbaycan ‘Ahıska Türkleri VATAN CEMİYETİ’ Başkanı İsmail Rahimov başkanlığında gelen Ahıskalılar, toplu alarak sürgünün başlangıç noktası olan Ahıska tren istasyonuna geldiler. Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yaptılar. İkinci Dünya Savaşı sırasında cephelerde ve sürgün yollarında hayatını kaybedenler için dua ettiler.

Ahıska’da kendileriyle görüştüğümüz grup temsilcileri, günlerce devam eden sürgün yolculuğu esnasında yaşanan acı ve ıstırapları dile getirdiler. Yaşanan bu zulümleri yeni nesillere de anlatarak ata yurtlarına dönmek için çalıştıklarını ifade ettiler. Bu hususta Gürcistan ve Türkiye’nin bir şeyler yapması gerektiğini dile getiren Ahıskalılar, kendilerine yardım edilmesini istediler.

Gürcistan ve Türkiye arasındaki dostluk havasından memnun olduklarını ifade eden İsmail Rahimov, bu dostluğun daha da sağlamlaşması için sürgün halkın Ahıska’ya dönmesi gerektiğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Kur’an okundu ve dualar edildi. Daha sonra tren istasyonundaki yük vagonlarına çelenk koydular ve demiryoluna karanfiller dizdiler. TİKA desteği ile yapılan bu ziyarette atalarının köylerini ve mezarları ziyaret ettikten sonra Azerbaycan’a dönecekler.

 

AHISKA TÜRKLERİ VATAN CEMİYETİ BAŞKANI İSMAİL RAHİMOV UN KONUŞMASIİSMAİL RAHİMOV LA BERABER

OTELDEKİ KONUŞMADANSÜRGÜN İSTASYONUNA GELİŞ

KURAN OKUNURKENKARANFİLLER VE ÇELENK

Önceki İçerikPOSOF TAZE KARLA KUCAKLAŞTI
Sonraki İçerikPOPSOF TA İLK DEFA BÖYLE BİR PROGRAM YAPILDI
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz