AHISKA SÜRGÜNÜ 72. YILINDA POSOF TA DA ANILDI

0
242

yetkililer

AHISKA SÜRGÜNÜNÜN 72. YILI POSOF TA ANILDI

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Sovyet işgali altında olan Ahıska zalim Stalin tarafından 1944 yılında vatanlarından sürgün edildiler.

Sürekli dile getirilen ve tam çözüm bulunamayan Ahıska Türklerinin dramı Posof yüksek okulu tarafından düzenlenen programla dile getirildi.

Posof Belediye düğün salonunda yapılan programa Ardahan Üniversitesinden de Profesör Dr. Erdoğan ALTINKAYNAK, Yrd.Doç.Dr.Levent KÜÇÜK, Yrd.Doç.Dr.Ahmet UYANIKER, Kazakistan ın Almatı şehrinden uzman Sofia DADAYEVA ve Kırım tatarlarından Doç.Dr. Ranette GAFAROVA katıldılar.

Saygı duruşu ve okunan İstiklal marşından sonra Prof. Dr. Erdoğan ALTINKAYNAK günün anlamı ve o tarihten bu yana yaşanan dünyada ki olaylardan açıklamalarda bulunduktan sonra ilk konuşmacı olarak Posof Belediye başkanı Cahit ULGAR a söz verildi.

Sahneye davet edilen Posof Kaymakamı Ufuk Özen ALİBEYOĞLU Mehmet Akif in şiirlerinden örneklerle Müslümanlar üzerinde oynanan oyunları anlattı.

Program konuşmacılarından Yrd.Doç.Dr.Levent KÜÇÜK Dünya siyasetinden örnekler vererek sürgünlerin sebeplerini anlattı. Ahıska Türkleriyle ilgili araştırmacı Yrd.Doç.Dr.Ahmet DAĞDELEN ince noktalarına kadar yaşanan sıkıntıları anlattı.

Kazakistan dan gelen Sofia DODAYEVA  programdaki konuşmalardan duygulanarak ağladı ve konuşmasını kısa yaptı.

Kırım tatarlarında olan Doç. Dr. Ranette GAFAROVA da duygularını gizleyemedi ama konuşmasına devam etti.

Toplantıya Yüksek okul öğrencilerinden başka Posof Lisesi ve Posof İmam hatip lisesi öğrencilerinden başka vatandaşlarla idari amirlerde katıldılar.

Yapılan konuşmalardan sonra Posof ta bulunan Ahıska Türklerinden aydın ve Şevket e de konuşma hakkı verildi. Sıkıntılarının vatandaşlık alamamaları olduğunu ve Gürcistan da dahi vatandaşlık verilmediğini belirttiler.

Programın sonunda Çıldır lı aşık Mehmet OKTAY( ERGANİ) sazıyla sahneye davet edildi ve aşık sazı ve sözleriyle salonda ki hüznü azalttı.

Posof Yüksek okul Müdürü Cemalettin AYVAZOĞLU DA KATILANLARA TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİKTEN SONRA BU TÜR PROGRAMLARA DEVAM EDİLECEĞİNİ BELİRTTİ.

altinkaynakkaymakam

belediye-bskasik

gelenlerkonusmacilar

konferans-salonuhatira

Önceki İçerikŞEHİTLER İÇİN MEVLİT OKUNDU
Sonraki İçerikKAR POSOF TA OKULLARI TATİL ETTİRDİ
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz