ULGAR DAĞI YİNE GEÇİT VERMİYOR

0
43

yolda tırlar

ULGAR DAĞI YİNE GEÇİT VERMİYOR

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF(ÖZEL HABER)

Ardahan ın Damal ile Posof ilçeleri arasında bulunan 2550 rakımlı ULGAR dağı yine geçit vermeme zamanı geldi.

Önceki yıllara göre çok erken bastıran şiddetli kar yağışı nedeniyle yollar kapanınca uluslar arası yol olduğu için yüzlerce tır dağda kaldı. Damal ilçesi ve Posof çıkışlarında polis ve jandarma ekipleri dağ geçit vermediği için araçların gidişlerine müsaade etmediler ve dağda yol tamamen açılınca müsaade edileceği belirtildi.

Genelde yabancı plakalı olan tır lardan bazıları yolu tamamen kapatırken bazıları da kayarak yolun dışına çıkmışlar. Sürücüler oldukça dertli ve şikâyetçiler. Karayolları yetkililerinin ilgilenmediğini belirte sürücüler iki gündür dağda mahsur kaldıklarını belirterek ilgililerin ilgilenmelerini istiyorlar.

Kapanan Ulgar dağı yolunun açılması için Posof ilçe yetkileri devreye girerek Özel idare iş makineleriyle küçük vasıtaların geçebileceği şekilde açtılar. Öğlenden sonra ise karayolları iş makineleri ve kar küreme araçları gelerek yolları temizlemeye başladılar ama kayarak yoldan çıkan tırların nasıl kurtarılacağı konusunda bir bilgi yok. Önceden köylerdeki traktörler tarafından kurtarılıyordu. Bu kanunla yasaklanınca tırlar da dağda kalmaya devam ediyor.

yolda kalan tırlardan bazısı

Önceki İçerikULGAR DAĞI YİNE GEÇİT VERMİYOR
Sonraki İçerikMUHTARLAR GÜNÜ POSOF TA DA KUTLANDI
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz