TİKA DAN AHISKA YA DÖNEN SÜRGÜNLERE EV

0
219

tamir edilen ev

TİKA DAN AHISKA YA DÖNEN SÜRGÜNLERE EV

Halil İbrahim ATAMAN-GÜRCİSTAN-ÖZEL

Gürcistan da ki TİKA ile Elçiliğimiz Ahıska ya dönen Ahıska Türklerine yardımlarını devam ettiriyorlar.

Zalim Stalin Döneminde ata yurtları Ahıska dan sürgün edilen ve şimdi Ahıska ya dönen Ahıska Türklerinden 94 yaşında ki Seyfettin DURSUNOF imkansızlığından dolayı yıkık virane bir ev almıştı ama onda yaşayamadığı için Posof lu birisinin VALE de aldığı evde kalıyorlardı. Bundan haberdar olan Tiflis elçimiz Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ ve Tika başkanı Hüseyin ŞANLI duruma el atarak perişan halde ki yıkık evi tamamen onarıp modern bir ev haline getirerek Seyfettin DURSUNOF a teslim ettiler. İki katlı, üç oda ve bir salonla mutfağı olan evin kaloriferleri de döşendi ama daha gaz verilmediği için şimdilik yine soba ile idare edecekler.

Ahıska nın VALE ilçesine gelen ekip te ateşe ve Tika başkanından başka Din Hizmetleri Tiflis Müşaviri Nebi GÜMÜŞ te beraber geldiler.

Tiflis’ten gelen heyet önce evi kontrol ettiler ve hasta olduğu için yeni evine gelemeyen Seyfettin dedeyi kaldığı evde ziyaret ederek yeni evin müjdesini verdiler. Seyfettin dede yatakta olduğu için misafirleri de yatakta karşıladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan TİKA Gürcistan sorumlusu Hüseyin ŞANLI ulaşılması gereken her yere ulaştıklarını ve ihtiyacı olanların ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti. Tiflis Büyük elçimiz Zeki Levent GÜMRÜKÇÜ ise Ahıska valisi ve Üniversite yetkilileriyle görüştüklerini ve çok güzel kararlar aldıkları müjdesini verdi.

Seyfettin DURSUNOFtiflisten gelen heyet

yapılan evmufak

Önceki İçerikARDAHAN VALİSİNİN EŞİ KANSER TARAMA KAMPANYASINI DEVAM ETTİRİYOR
Sonraki İçerikPOSOF AKP EVET TURUNDA
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz