SİTEMİZİ TAKİP EDEN MUHTERE KARDEŞLERİME SUNUYORUM

0
365


SİTEMİZİ TAKİP EDEN MUHTERE KARDEŞLERİME SUNUYORUM
Halil İbrahim ATAMAN
Uzun bir müddet posofhaber.com siteme haber yükleyemedim. Bu müddet zarfında Posof ta olmadığım için sizlerle beraber olamadım.
TRT Rahmetli babam aşık Müdami ile ilgili AŞIKLAR ÖLMEZ belgeseli için beni Ankara ya davet ettiler. 11 Ocakta çekimler tamamlanınca hanımım Osmaniye ilinde olduğu için bende Ankara da Osmaniye ye gittim. Sonra Konya daki kızım ve damadım gelerek bizi alıp Konya ya götürdüler. Konya ya gidince oradaki eğitim ciler beni yine davet ederek Ana Okulu, İlk okul, Orta okul ve Lise de Aşıklık geleneği ile ilgili dersler verdim.
Bursa da ki Posoflular Derneği rahmetli babam la ilgili AŞIK MÜDAMİYİ ANMA programına davet edildi. 15 Şubatta yapılan programa katılmak için önce Eskişehir e gittim. Oradaki yeğenim beni alarak Bursa ya götürdü. Bursa da ki programımızdan sonra İzmit ten gelen ablam ve yeğenlerim beni alarak İzmit e götürdüler. Biraz da orda kaldıktan sonra tekrar Konya ya döndüm. Konya dan hızlı trenle Ankara ya gelip bir gün torunumun yanında kaldım. 10 Mart sabahı Kars için aldığımız uçak bileti için hava alanına gittik. Ancak uçağın kalkmasına 30 dakika kalmış olmasına rağmen kapılar kapandı diyerek beni kabul etmediler. Bende ertesi gününe aktarılmak istediğimde fark alarak 11 Mart a biletimi verdiler.
Hava alanından çıktıktan sonra Rahmetli babam la ilgili çalışmaları olan Dr. Oğuzhan Aydın ı aradım. Beni hemen Yıldırım Beyazıt Üniversitesine davet etti ve bende gittim. Üniversitenin edebiyat fakültesi 2. Sınıf öğrencilerine bana Aşıklık geleneği, Posof ve Ahıska ile ilgili 2 saat ders verdim. Yani uçağı kaçırmam bana üniversite de ders vermeme sebep oldu.
11 Martta Posof a geldim.
Memleket hasreti bambaşka. Ancak şimdi yine ayrılmak zorunda kaldım. Sol gözümde oluşan iç iltihaptan dolayı ameliyat olmam gerekiyormuş ameliyat olmazsam kör olacakmışım. Ne varki hiçbir yere gidecek araç bulunmuyor. Şimdi onunla meşgulüm ve dualarınızı bekliyorum.

Önceki İçerikYÜKSEKLERE KAR, POSOF A YAĞMUR YAĞIYOR
Sonraki İçerikALLAH DERT VERİP DERMANA MUHTAÇ ETMESİN
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz