SAVAŞIR KÖYÜ HEYELAN LA SAVAŞIYOR

0
424

SAVAŞIR KÖYÜ HEYELAN LA SAVAŞIYOR

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Posof un SAVAŞIR köyü heyelan dolayısıyla evler yıkılmak üzere. İlçe merkezine 16 km. mesafede olan ve Gürcistan la sınır olan savaşır köyü bulunduğu yer nedeniyle bir vadi şeklinde ki mekânda bulunuyor.

Tarihi bir köy olmasına rağmen şimdiye kadar böyle bir afetle karşılaşmadı. Ancak alt tarafından geçen ırmak tan dahi bir titreşim olmamıştı.

Yerlerdeki hareketlilik ten yarılan araziler metrelerce yarıklarla kaplandı. Bu sarsılma ve kaymalardan dolayı evlerde de duvarlar çatlamaya başladı ve duvarlarla da büyük yarıklar oluştu.

37 Hanelik köyün sakinleri oldukça perişan ve ilgililerden yardım beklediklerini belirttiler. Evlerde meydana gelen duvar çatlakları ahırlarda da oluştuğu için hayvanların da ölüm tehlikesinde olduğu belirtildi.

Köyde incelemelerde bulunan ilçe kaymakamı Enver YILMAZ ve jandarma ekibi evlerin durumlarının incelenmesi için Erzurum dan afat ekibi çağrıldı. Ekipler köyde incelemelerde bulunurken köylüler in bir kısmı hayvanlarıyla beraber yaylaya götürüldü ve bir kısmı da ilçe merkezine getirilerek öğrenci yurtlarına yerleştirildiler.

Önceki İçerikRAMAZAN BAYRAMI POSOF U C OŞTURDU
Sonraki İçerikPOSOF ÂŞIK SABİT MÜDAMİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNDEN BİLİM SERGİSİ
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz