POSOFTA 7500 FİDAN DİKİLDİ

0
376


POSOFTA 7500 FİDAN DİKİLDİ
Halil İbrahim ATAMAN-POSOF
Cumhur Başkanı tarafından alınan karar gereği 11-11,2019 günü 11 milyon fidan dikileceğinden dolayı Posof ta tarihi bir gün yaşandı.
Posof kapalı spor salonunun bulunduğu mevkide dikilen fidanlar için Posoflulardan başka Ardahan ve ilçelerinden de gelen vatandaşlarla beraber binlerce kişi fidan dikmek için toplandılar.
Ardahan Valisi Mustafa MASATLI nın katılımıyla beraber il ve ilçelerdeki askeri ve sivil mülki amirlerinde katılmasıyla binlerce kişi katılmış oldu.
Fidan dikilecek alana gelen vali Masatlı vatandaşlar ve idareciler tarafından karşılandı. Vali yüzlerce kişi ile tokalaştıktan sonra saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Mikrofona davet edilen Vali Mustafa Masatlı selamlamasından sonra konuşmasına “YARIN KIYAMET OLASA BİLE ELİNİZDE Kİ FİDANI DİKİNİZ” cümlesiyle başladı ve dinimizde ki tabiatın ve tabiattaki varlıkların önemini anlatarak yeni neslin bilgilendirilmesinin gerekliliğini belirtti. Vali MASATLI, Ardahan ilinin hepsinde dikilmesi gereken fidanların hepsinin Posof ta dikilmesine karar verildiğini, bunun sebebinin ise Posofunj iklim şartlarından kaynaklandığını belirtti. Ardahan il ve ilçelerinde en ılınam ilçenin Posof olduğunu bu nedenle bu kararın alındığını belirtti. Masatlı, 11 milyon fidan dikilmesi kararına rağmen bunun13 milyon 700 bin sayısına ulaştığını belirtti.
Yapılan konuşmadan sonra fidan dikilmesine başlandı. Programa katılan binlerce kişi kadın, erkek, öğrenci, asken herkes fidan dikmeye başladı. Sadece Posof ta 7500 Fidan dikiminden sonra Posof ilçe orman işletme şefliğinde katılanlara yemek ikram edildi.

Önceki İçerikATATÜRK POSOF TA TÜRKÜLERLE ANILDI
Sonraki İçerikMEVLÜDİ NEBİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ POSOF TA DEVAM EDİYOR
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz