POSOFLULARDAN POSOF A DARBE

0
868

POSOFLULARDAN POSOF A DARBE
Halil İbrahim ATAMAN-POSOF
Serhat ilçe Posof ta tarihe geçecek olaylar yaşanıyor.
Yıllardan beri İŞSİZLİK ten diyerek başlayan göçlerden dolayı köyler adeta boşaldı ve okullar da kapatıldı. Tabiat harikası ve saklı cennet olarak adlandırılan POSOF KAYITLI NÜFUSU 236 BİN OLMASINA RAĞMEN, Posof ta kalan nüfus sadece 9600.
Tarlaların boş kaldığı Posof a hizmet için bir ilk olarak TEKSTİL ATÖLYESİ yapıldı. 300 işçi kapasiteli atölyede gerekli elemanlar bulunamadığı için atölye de kapatıldı.
Aldığımız bilgilere göre Posof Belediyesinin ve vaktiyle Posof tan giderek başka Kocaeli n de iş merkezleri açan Ömer UÇAR konuya el atarak Atölye faaliyete geçirildi. 300 kişilik kapasitesi olan atölye de sadece 80 kişi çalışmaya başladı.
Atölye de çalışan 80 kişiden 30 u DAMAL ilçesinden, 30 u da HANAK ilçesinde ve sadece 20 si de POSOF tan. Havaların değişmesi ve kar yağışlarının başlamasıyla Damal ve Hanak tan getirilen elemanlar ulaşım nedeniyle getirilemedi ve Posof lu lar da işi terk edince 300 kişi kapasiteli atölye de kapanmış oldu. Atölyenin işleticisi Ömer UÇAR da Kocaeli ne geri dödü
Posoflu çalışanların bazılarının iddialarına göre belirlenen ücretleri alamadıklarını söyleyince Konuyu Belediye Başkanı Cahit ULGAR a sorduk. Başkan TÜM ÇALIŞANLARIN ÜCRETLERİ AKSATILMADAN ÖDENDİĞİNİ, ANCAK BİR AYDA ÇALIŞMASI GEREKEN GÜNLER KADAR ÇALIŞMAYIP İŞE GELMEYENLERİN ÜCRETLERİ İSE GELDİĞİ GÜN KADAR ÖDENDİ dedi.

Önceki İçerikPOSOF BELEDİYESİ KAMYONLAR LA KAR TAŞIYOR
Sonraki İçerikPOSOF TA FİYATLAR UÇUŞTA
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz