POSOFLULAR POSOF TAN KAÇIYOR, KARADENİZLİLER POSOFA GÖÇÜYOR

0
406

fırın

POSOFLULAR POSOF TAN KAÇIYOR, KARADENİZLİLER POSOFA GÖÇÜYOR

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Yıllardan beri sürekli göç veren Posof ta Karadeniz liler iş yerleri açıyor.

Resmi kayıtlara göre Ardahan ın Posof ilçesi nüfusuna kayıtlı 235 bin Posof lu olmasına rağmen Posof ta kalan Posof nüfusu ise 6930.  Buna rağmen Karadeniz Rize den gelenler Posof ta Pastane, fırın ve marketler açtılar.

Doğalgaz ve Petrol boru hatlarının da Posof tan geçmesinden dolayı şirketler in elemanlarıyla Posof nüfusu arttığı için iş yerleri de oldukça faaliyetini rahatlıkla sürdürüyorlar.

İşte bunlara bir örnek te Rize den gelip Posof ta Fırın ve market açan Sönmez ÇİL Damal ilçesinde de yeni bir fırın açtı.

Açılış törenine Posof Kaymakamı Enver YILMAZ, Posof Belediye Başkanı Cahit ULGAR, Posof Müftüsü Osman GÜNEŞ ve din görevlileri, Damal Belediye başkanı Ergin ÖNAL, Damal ve Hanak müftülerinin de katıldılar.

Kuran tilavetiyle başlayan açılış töreninde yapılan duadan sonra Posof Kaymakamı ve belediye başkanları ile Müftüler de birer konuşma yaparak iş yeri sahibine teşekkür ettiler.

Kurdelenin kesilmesiyle beraber fırına girilerek Posof kaymakamı ve belediye başkanı yeni fırında ekmek pişirdiler.

İşyeri sahibi Sönmez Çil davete icabet edip gelenlere teşekkür konuşmasıyla memnuniyetini bildirdi. Günlük 2500 ekmek kapasiteli fırın da çalışanlar da ayrı bir mutluluk yaşadılar.

duakurdela kesimi

kaymakam fırındaekmekler

Önceki İçerikÇÖLDEN GELEN TOZ FIRTINASI KARLARI DAHİ RENKLENDİRDİ
Sonraki İçerikPOSOF KÜTÜPHANESİNDE KİTAP SERGİSİ AÇILDI
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz