POSOF YÜKSEK OKULUNUN RESMİ AÇILIŞI YAPILDI

0
114

tabela-s

POSOF YÜKSEK OKULUNUN RESMİ AÇILIŞI YAPILDI

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

2015 yılında açılmasına karar verilen ve yetersiz binalardan dolayı eğitime bu yıl başlayan Posof yüksek okulunun resmi açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Yüksek okul binası önünde yapılan törene gelenler davul zurna ile karşılandılar.

Saygı duruşu ve okunan İstiklal marşından sonra konuşmalar yapıldı.

İlk konuşmacı yüksek okulun hazırlanmasında ki binaların onarımında ve Posof un kalkınmasında çeşitli katkılarda bulunan Posof lu iş adamlarını temsilen konuşan İstanbul Güngören Posoflular Derneği başkanı Aydın KARADAĞ tüm çabalarının eğitime katkıda bulunmak ve kalkınmayı sağlamak olduğunu belirtti. Karadağ konuşmasının özeti olarak ta aldıkları kararla Posof yüksek okuluna kaydını yaptıran öğrenciler burs verecekleri müjdesini verdi.

Yüksek okul müdürü ve öğretim görevlisi Cemalettin AYVAZOĞLU Posof ta açılan bu yüksek okulun altıncı olduğunu belirterek şimdi iki bölüm olarak ARICILIK ve EVDE HASTA BAKIMI olduğunu, gelecek yıl başka bölümlerin de açılacağı müjdesini verdi.

Belediye Başkanı Cahit ULGAR ise yaptığı konuşmasında verilen sözlerin yerine getirilmeye çalışıldığını belirterek neden Yüksek okul olduğunu şöyle açıkladı: Ulaşım, sağlık ve istihdam o bölgenin kalkınması demektir. Bu nedenle emeği geçen herkese teşekkür ederim ve konaklama ve yurt sorununun da çözümü için gerekenlerin yapılacağını belirtti.

Ardahan belediye Başkanı Faruk KÖKSOY da yaptığı konuşmasında özet olarak İSTEMEK KAVUŞMANIN YARISIDIR dedi.

Ardahan Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Gürkan DOĞAN çok sevinçli bir şekilde mikrofona gelince hizmeti geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Ardahan Üniversitesi hakkında bilgiler vererek üniversiteler arasında yabancı öğrenci sıralamasında üçüncü sırada olduklarını ve seneye Posof yüksek okuluna yüzde elli yabancı öğrenci alınması için karar alındığını belirtti.

Son konuşmacı ise Ardahan valisi İbrahim ÖZEFE oldu. Özefe, Ardahan ve Posof için sevinçli bir gün olduğunu söyleyerek üniversitenin katkıları hakkında bilgiler verdi. KAFKASLARA VE ORTA ASYAYA AÇILAN KAPISI Posof un tarihi ve turistik yerlerinin önemini belirterek bu konu da da çalışmaların yapılacağını belirtti.

Yapılan konuşmalardan sonra İstanbul ve Bursa dan gelen ve yüksek okul için maddi katkıları olan Posof lu iş adamlarına teşekkür belgeleri verildi.

Program sonunda kesilen kurdele ile  Yüksek okulun resmi açılışı yapıldı.

protokol-skatilanlar-s

ogrencilerledestek-verenlere-plaket-verildi-s

belediye-baskanikaymakamvalirektor-skurdela-kesilmesi-s

Önceki İçerikPOSOF TA KAR ŞEHRE İNDİ
Sonraki İçerikCUMHURİYETİMİZ 93 YAŞINDA
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz