POSOF UN KURTULUŞUNUN 100.YILI KUTLANDI

0
875

POSOF UN KURTULUŞUNUN 100.YILI KUTLANDI
Halil İbrahim ATAMAN-POSOF
Serhat ilçe Posof un düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yılı coşku ile kutlandı.
23 ŞUBAT esas kurtuluş tarihi olan Posof ta ki kutlamalar önceki yıllarda 23 Şubatta kutlanıyordu. Ancak kış şartlarının dan dolayı 2 Mart a ertelendi.
İlk tören Hükümet konağı önün de ki Atatürk anıtına konulan çelenklerle başladı. Saygı duruşu ve okunan İstiklal marşından sonra Kurtuluş kutlamalarına katılan resmi ve siviller yürüyerek Posof şehitliğine giderek şehitler için kuran okundu ve İlçe müftüsü tarafından yapılan duaya amin denildi.
İkinci tören ise Alpaslan caddesinde yapıldı. Resmi ve sivil kuruluş ve vatandaşlarında katıldığı kutlamaya sağlık gereği için protokol sandalyelerinde mesafe dikkate alınarak konuldu.
Saygı duruşu ve Okunan İstiklal marşından sonra ilçe kaymakamıyla beraber garnizon komutanı ve Belediye başkanı törene katılan okullar ve halkın kurtuluş gününü kutladılar.
Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalarını yaptıktan sonra sunucu tarafından Posof lu şairler den Aşık Zülali ve aşık Müdami tarafından yazılan Posof la ilgili şiirler okundu ve yerel şairler ve öğrenciler tarafından şiirler okundu.
Posof un kurtuluşu konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Programa daha milli heyecan katan Erzurum Büyük Şehir MEHTERAN takımı ise kutlamaya ayrı bir renk ve canlılık kattıktan sonra program sona erdi.

Önceki İçerikKÖYLERİMİZDEKİ ESKİ VE YENİ EVLERİN DURUMU
Sonraki İçerikKÖYDEKİ YANGINDA EVLERİ TAMAMEN YANDI
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz