POSOF UN GELİŞMESİNİ ENGELLEYENLER POSOF TA GÖREV YAPAN POSOFLULAR OLUYOR

0
156

İL GENEL MECLİSİ ÜYESİNİN EVNİN ÖNÜ

POSOF UN GELİŞMESİNİ ENGELLEYENLER POSOF TA GÖREV YAPAN POSOFLULAR OLUYOR

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF

Ardahan ın sınır ilçesi POSOF yıllardan beri yok edilmek isteniyor. Bunu yapanlar da Posof’ta görev yapan Posof lu yetkililer oluyorlar.

Posof kalkınmıyor diyerek Posof u terk edenler Posof a daha büyük darbe vurmuş oluyorlar.

1996 yılında köylere kilit taşı yapımına başlandı. 49 köyü olan Posof ta hala kilit taşı döşeme işi hala tamamlanamadı. Sebebi ise il genel meclisinde görev yapan Posof lu il genel meclisi üyeleri oluyorlar. Resmi projelere göre değil kendilerinin istedikleri şekilde köylere kilit taşı döşetiyorlar. Kendi kapılarının önleri dahi kilit taşıyla döşetilirken diğer köylerde sadece ana giriş ve çıkışlar olarak yapıldı. Ara sokaklara kilit taşı döşetilmedi. Köy yollarının yapımı da aynı şekilde devam ediyor. Gurup köy yollarının asfaltlanmasına engel olarak hane sayısı az olsa da kendi köylerinin yollarını yaptırıyorlar. İşte bir örnek ÖZBAŞI köyü 22 hane olmasına rağmen köy yolunu sıcak asfalt yaptırdılar ama 7 köye ulaşan DEMİRDÖVEN köyü yolunun asfaltlanması engellendi. Kaymakam ve valinin çabalarıyla soğuk asfalt yapıldı.

Posof un devlet dairelerinde görev yapan yetkili Posoflular ise adeta yeniliklere kapalı şekilde çalışıyorlar. Okullarda verilen eğitimlerle öğrenciler tamamen Posof kültüründen uzaklaştırılıyorlar. Posof’un yetiştirdiği ünlü kişilerden hep si habersiz. Bayramlarda dahi öğrencilerin oynadığı halk oyunları tamamen bölge dışından oynanıyor.

Köylerde ki bazı muhtarlar da yaylaları başka illerden gelen hayvan sürülerine kiraya verilerek köylülerin hayvan otlatmaları dahi engellenmiş oluyor.

ÖZBAŞI KÖYÜDEMİRDÖVEN KÖYÜ

Önceki İçerikPOSOF TA CUMHURİYET BAYRAMI GECE DE KUTLANDI
Sonraki İçerikPOSOF TA İMAMLAR DEĞERLERİ UNUTMUYOR
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz