POSOF ULGAR DAĞI TÜNELİ İLERLEMEYE DEVAM EDİYOR

0
197

TÜNEL GİRİŞİ

POSOF ULGAR DAĞI TÜNELİ İLERLEMEYE DEVAM EDİYOR

Halil İbrahim ATAMAN-POSOF(ÖZEL HABER)

Mart ayında temeli atılan Posof ULGAR dağı tünel çalışmaları son hızıyla devam ediyor.

Türkiye’nin Kafkaslara açılan kapısı POSOF- Damal ilçeleri arasında kı 2550 m. Yüksekliğinde ki ULGAR dağı tünelinde 65.m ilerlendi. Damal tarafından başlatılan delme çalışmaları gidiş ve dönüşümlü olduğu için bir taraf 65 m. Diğer taraf ta 35 M. Açıldı.

Tünele ulaşım yolu SEYİTVEREN köprüsünden üç km. ilerisinden başladı. 34 elemanın seri bir şekilde çalışmalarını sürdürerek iş makineleriyle hem dağı deliyorlar ve hem de yol düzenlemelerini yapıyorlar. Çalışanlar ise çalışmalarından oldukça memnun olduklarını belirtileri Çünkü bu bir vatana hizmettir diyerek huzur içerisinde çalışıyorlar.

Ekipman başı Fazlı TOPER yaptığı açıklamalarla bizi bilgilendirdi. Tünelin yapılışının son teknolojiyle ve teçhizatla donatıldığını, bu nedenle asırlarca rahat bir şekilde kullanılacak şekilde yaptıklarını belirtti.

İfadelerine göre eğer kış mevsiminde kullandıkları sular donmaz sa çalışmalara devam edileceğini, tek sıkıntılarının ise ulaşım olduğunu belirttiler. Bulundukları yerden telefonla konuşmalarının mümkün olmadığını, bu nedenle akraba ve aileleriyle görüşemediklerini ifade ederek ilgililerden hiç olmazsa bir yansıtıcı ile telefon görüşmelerinin sağlanmasını istiyorlar. Bu nedenle hiç olmazsa basından yakınlarının kendilerini görmeleri için toplu fotoğraf çektirdiler.

Ulgar dağının Posof tarafından başlanacak tüneli için de zemin hazırlıkları ve elemanlar için konaklama yerleri tamamlanıyor. Kar yağmadan önce tamamlayarak Posof tarafından da tünel açılmasına başlanacağı belirtildi.

ÇALIŞAN EKİPTÜNEL ÇALIŞANLARINDAN

İŞ MAKİNESİTÜNEL GİRİŞİ

 

POSOF TARAFINDAKİ ÇALIŞMATÜNELE GİDİŞ YOLU

Önceki İçerikSİLİFKE Lİ ŞEHİT ADINA POSOF TA KÜTÜPHANE AÇILDI
Sonraki İçerikKAR POSOF TA KÖYLERE İNDİ
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz