POSOF TA YAĞMUR DUASI YAPILDI

0
192

k2

POSOF TA YAĞMUR DUASI YAPILDI

Halil İbrahim ATAMAN

Genel de haziran ayı Posof ta yaz aylarının en yağmurlu ayı idi. Bu yıl ise adeta kurak bir ay olarak yaşandığı için ilçe müftüsü Osman GÜNEŞ Cuma vaazında namaz dan sonra kimse çıkmasın ki yağmur duası yapacağız. Diye uyardı.

Posof merkez camii imam hatibi Yaşar MERT hoca da okuduğu hutbe de aynı isteği tekrarladı ve namazdan sonra yağmur duası yapılacağı için duadan önce cemaatin camiyi terk etmemesini söyledi.

İşte bu haberimin de geç yayınlamamın sebebi yaşanan olayı duyurmamaktı. Ne var ki durumdan haberdar olmanız için geç te olsa yayınlıyorum.

Cuma namazının ardından dua etmek için mikrofonu alan müftü GÜNEŞ duaya başladı ve cemaatte beraber amin dedi. Ama ne var ki o kadar uyarılara rağmen duaya amin diyecek cemaat 20 kişi dahi kalmamıştı.

Yani caminin dışına kadar saf tutan cemaat duaya amin bile demeden camiden uzaklaştı. Sebebini araştırdım ve dışarıdaki bazı cemaatin ifadesine göre, DEMİŞER Kİ ŞİMDİ BUNLAR YAĞMUR DUASI YAPIYOR, YAĞACAK YAPMUR OTLARI ISLATMADAN GİDİP OTLARI YIĞALIM. Düşüncesi ile camiyi terk etmişler.

Dua dan sonra hava karardı ve şimşekler çakmaya başladı ama sadece dağlara yağmur yağdı.

Önceki İçerikPOSOF TA ÇOBAN BULAMİYORLAR
Sonraki İçerikBU KUZU BAŞKA KUZU
Halil İbrahim ATAMAN
Ben posof haber sitesinde günlük olarak haberler yazmaktayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz